ورود و عضویت
0
هیچ محصولی در سبدخرید نیست.
×
Menu

ارزش غذایی تخمه آفتابگردان

7مغز
16 تیر 1400
خواص تخمه آفتابگردان
Rate this post

خواص تخمه آفتابگردان

خواص تخمه آفتابگردان بی‌نظیر است. تخمه آفتابگردان خوراکی منحصربه‌فردی است زیرا حاوی مواد مغذی است که گاهی تأمین آن‌ها از منابع دیگر مشکل می‌باشد. درواقع تخمه آفتابگردان جزو فهرست ۱۰ غذای برتر غنی از ویتامین E، مس، ویتامین‌های B، فسفر، سلنیوم و دیگر مواد مغذی به‌حساب می‌آید.

تخمه آفتابگردان تقریباً مانند همه انواع آجیل‌ها و دانه‌ها منبعی سالم از اسید‌های چرب است. این اسیدهای چرب به شکل اسید لینولئیک هستند. بعلاوه تخمه آفتابگردان منبعی عالی از فیبر، اسید‌های آمینه که بلوک‌های سازنده پروتئین را تشکیل می‌دهند، ویتامین‌های B، فیتوسترول‌ها و دیگر مواد مغذی است.

اگرچه باور عمومی بر این است که مصرف چربی منجر به افزایش ناخواسته وزن می‌شود؛ خلاف اثبات شده است. درحقیقت مصرف چربی‌های خوب منجر به یک سیستم قلبی عروقی سالم، وزن پایدار و کاهش سطح التهاب بدن می‌شود.

چربی‌های خوب مانند چربی‌هایی موجود در تخمه آفتابگردان، واحدهای سازنده غشای سلولی هستند. این چربی‎ها اجازه متعادل کردن هورمون‌ها را به بدن می‌دهند و به کاهش جذب غذا در طول زمان مصرف وعده غذایی کمک می‌کنند. به این معنا که مدت طولانی‌تری را بدون احساس گرسنگی می‌گذرانیم. همچنین چربی‌ها به‌عنوان حامل‌هایی برای ویتامین‌های محلول در چربی (A، D، E و K) عمل می‌کنند.

با اضافه کردن منابع چربی خوب به رژیم غذایی مانند چربی‌هایی که در تخمه آفتابگردان یافت می‌شوند و جایگزین کردن آن با چربی‌های ترانس و چربی‌های با کیفیت پایین اکسیدشده، می‌توانید از خواص متعدد آن‌ها برای سلامتی بهره‌مند شوید.

 

تاریخچه تخمه آفتابگردان

تخمه‌های آفتابگردان از گل‌های آفتابگردان به دست می‌آیند! این گل‌های زرد حاوی دانه‌های خوراکی کوچک خاکستری یا سبزرنگی هستند که در پوسته‌های سبز تیره، خاکستری یا سیاه قرارگرفته‌اند.

طبق گفته انجمن ملی گل آفتابگردان آمریکا، گل‌های آفتابگردان بومی ‌امریکای شمالی هستند. شواهدی وجود دارد که ۳۰۰۰ سال پیش از میلاد گل‌های آفتابگردان توسط بومیان آمریکایی‌ کشت می‌شده‌اند. بااین‌حال این گیاه برای اولین بار توسط اروپائیان کشف و به آنجا منتقل‌شد. سپس از اروپا به روسیه راه یافت. در روسیه برای اولین بار به‌عنوان یک محصول کشاورزی، تجاری‌سازی شده و برای تهیه روغن از آن استفاده شد. هنوز قرن ۱۹ تمام نشده بود که این گل‌ها به آمریکای شمالی بازگشتند. در آمریکا از آفتابگردان برای روغن‌گیری، مصرف دانه‌ها و همچنین به‌عنوان یک گل تزیینی زیبا در باغچه‌ها استفاده می‌شود.

تخمه آفتابگردان منبع عالی برای بسیاری از مواد مغذی حیاتی مانند ویتامین E است. ویتامین E با عنوان گاما توکوفرول نیز شناخته می‌شود. این ویتامین یک آنتی‌اکسیدان قوی است و در بسیاری از آجیل‌ها و دانه‌ها یافت می‌شود. تخمه آفتابگردان یکی از بهترین منابع طبیعی این آنتی‌اکسیدان به‌حساب می‌آید. این ویتامین برای مقابله با آسیب رادیکال‌های آزاد در بدن بسیار مفید است.

تخمه آفتابگردان به دلیل توانایی در کاهش کلسترول بد و جلوگیری از فشارخون بالا منجر به بهبود سلامت قلب و عروق می‌شود. به‌علاوه با بسیاری از اثرات مثبت دیگر مانند پیشگیری از سرطان، سردرد، درمان گرفتگی عضلات، سم‌زدایی، سلامت پوست و سلامت دیگر ارگان‌ها در ارتباط است.

تخمه آفتابگردان

تخمه آفتابگردان

مواد مغذی تخمه آفتابگردان

مصرف یک‌چهارم فنجان تخمه آفتابگردان مقادیر موردنیاز روزانه زیر را برای بدن تأمین می‌کند. یک‌چهارم فنجان تخمه آفتابگردان حاوی مواد مغذی ذیل می باشد:

کالری ۱۹۰ کیلو کالری
چربی ۱۶ گرم
پروتئین  ۶ گرم
فیبر ۴ گرم
ویتامین E ۸۲ درصد از نیاز بدن
مس  ۷۰ درصد از نیاز بدن
ویتامین B1  ۴۳ درصد از نیاز بدن
منگنز ۳۴ درصد از نیاز بدن
سلنیوم ۳۴ درصد از نیاز بدن
فسفر ۳۳ درصد از نیاز بدن
منیزیم ۲۸ درصد از نیاز بدن
ویتامین B6 ۲۸ درصد از نیاز بدن
فولات ۲۰ درصد از نیاز بدن
ویتامین B3 ۱۸ درصد از نیاز بدن

 

خواص تخمه آفتابگردان

۱- خواص مغز تخمه آفتابگردان و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی

یک‌چهارم فنجان تخمه آفتابگردان ۸۰٪ ویتامین E موردنیاز بدن را تامین می‌کند. میزان بالای آنتی‌اکسیدان ویتامین E به کاهش التهاب‌های خطرناک در بدن کمک می‌کند. التهاب در بدن ‌به بیماری‌های مختلفی منجر می‌شود. ویتامین E که به‌عنوان گاما توکوفرول نیز شناخته می‌شود، آنتی‌اکسیدانی قوی است و در آجیل‌ها و دانه‌ها یافت می‌شود.

محققان دریافته‌اند که میزان بالای التهاب در بدن با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، سکته مغزی، سرطان، دیابت و حتی اختلالات تحلیل برنده اعصاب مانند آلزایمر و پارکینسون در ارتباط هستند.

مشخص‌شده که مصرف مکرر تخمه آفتابگردان به تعدیل سطح کلسترول، کاهش فشارخون و محافظت در برابر بیماری‌های قلبی کمک می‌کند. همه این‌ها زمانی ممکن می‌شوند که سطح التهاب بدن تحت کنترل قرار گیرد.

تخمه آفتابگردان حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیبات ضدالتهابی است. این ترکیبات، استرس اکسیداتیو و رادیکال‌های آزاد مضر در بدن را کاهش می‌دهند. مطالعه‌ای درخصوص آجیل‌ها در مجله Agricultural and Food Chemistry منتشرشده است. این مطالعه نشان می‌دهد که مقدار فیتوسترول مفید موجود در تخمه آفتابگردان بیشتر از انواع دیگر آجیل‌ها و دانه‌ها است. فیتوسترول‌ها مسئول کنترل سطح کلسترول بد، که یکی از بهترین راه‌های حفاظت در برابر بیماری‌های قلبی عروقی است، هستند.

ویتامین E یک ویتامین محلول در چربی است. بنابراین باید با چربی مصرف شود تا بتواند به بهترین شکل جذب بدن گردد. تخمه آفتابگردان حاوی اسیدهای چرب ضروری است و جذب ویتامین E را فراهم می‌کند.

آنتی‌اکسیدان‌های ویتامین E در ذرات کلسترول وجود دارند. این ویتامین‌ها به جلوگیری از خطر اکسید شدن کلسترول توسط رادیکال‌های آزاد کمک می‌کنند.

قبل از اینکه تصلب شرایین رخ دهد، ابتدا باید کلسترول اکسید شود. این پدیده باعث مسدود شدن شریان‌ها شده و درنهایت می‌تواند منجر به ایست قلبی شود.

خواس تخمه آفتابگردان برای قلب

خواس تخمه آفتابگردان برای قلب

۲- خواص تخمه آفتابگردان و کمک به جلوگیری از سرطان

پژوهش‌ها نشان می‌دهند که تخمه آفتابگردان به دلیل محتوای بالای مواد مغذی‌اش برای پیشگیری از سرطان مفید است. آنتی‌اکسیدان‌های مهم تخمه آفتابگردان شامل مواد معدنی و ویتامین‌های موجود در آن به کاهش استرس اکسیداتیو کمک می‌کنند. استرس اکسیداتیو در صورت عدم کنترل به رشد سرطان کمک می‌نماید.

مطالعات نشان می‌دهد که مواد مغذی موجود در تخمه آفتابگردان دارای ترکیبات شیمیایی پیشگیرانه هستند. این ترکیبات شیمیایی فازهای اولیه پیشرفت سرطان را متوقف کرده و به جلوگیری از رشد تومور کمک می‌نماید. آنتی‌اکسیدان‌هایی تخمه آفتابگردان منجر به درمان DNA شده و منجر به کاهش سرعت رشد سلول‌های سرطانی جهش‌یافته می‌شوند. این ویژگی، آن را به خوراکی ایده آل برای پیشگیری از سرطان و کاهش شانس وقوع مجدد آن تبدیل می‌نماید.

اثبات‌شده که گاما توکوفرول (ویتامین E) در کمک به پیشگیری از سرطان مؤثر است. پژوهش‌ها نشان می‌دهند که ویتامین E از مردان در برابر سرطان پروستات محافظت می‌کند. پژوهشی توسط دانشگاه زن تگزاس (Texas Woman’s University) انجام شد. این پژوهش نشان می‌دهد که ویتامین E می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه کمک کند.همچنین تخمه آفتابگردان حاوی سلنیوم است، آنتی‌اکسیدانی که برای جلوگیری از سرطان سینه مهم به‌حساب می‌آید. در مطالعاتی نشان داده‌شده که سلنیوم به ترمیم DNA و سم‌زدایی بدن کمک می‌کند. سلنیوم در توقف تکثیر سلول‌های سرطانی و توقف رشد تومور از طریق آپوپتوز به بدن کمک می‌نماید. آپوپتوز به خود تخریبی سلول‌های آسیب‌دیده توسط بدن ازجمله سلول‌هایی که در تومورهای سرطانی یافت می‌شوند، کمک می‌کند. البته بزرگترین منبع خوراکی سینیوم در طبیعت آجیل برزیلی است. تنها با خوردن یک تا دو عدد آجیل برزیلی کل سلنیوم مورد نیاز بدن تامین می‌شود. برای اطلاعات بیشتر در خصوص تاثیر سلنیوم بر سلامتی آجیل برزیلی، منبع سلنیوم را بخوانید.

 

۳- خواص مغز تخمه آفتابگردان و کمک به عملکرد تیروئید

کتابخانه پزشکی ملی ایالات‌متحده (United States National Library of Medicine) و مؤسسات ملی سلامت تخمین می‌زنند که حدود ۲۷ میلیون آمریکایی درگیر مشکلات تیروئید هستند. این در حالی است که زنان و افراد مسن مستعدتر نیز هستند. یکی از علل عمده اختلالات تیروئید ازجمله کم‌کاری و پرکاری تیروئید، کمبود سلنیوم است. خوشبختانه تخمه آفتابگردان منبع عالی سلنیوم به حساب می‌آید.

وظیفه غده تیروئید چیست؟ این غده مسئول تنظیم دمای بدن، ضربان قلب، تولید پروتئین و کنترل نرخ سوخت‌وساز بدن است. اختلال تیروئید می‌تواند خود را با علائمی مانند افزایش وزن، خستگی، درجه حرارت غیرطبیعی بدن و غیره نشان دهد. بنابراین تشخیص درست آن بدون آزمایش خون یا ادرار مشکل است.

روش کنترل طبیعی اختلالات تیروئید چیست؟ در کنار سایر تغییرات مفیدی که می‌توانید ایجاد کنید، سلنیوم و ید بیشتری در رژیم غذایی خود بگنجانید.

 

۴- خواص تخمه آفتابگردان و مبارزه با پوکی استخوان و گرفتگی عضلات

تخمه آفتابگردان مقدار زیادی ماده معدنی منیزیم را برای بدن تأمین می‌کند. اکثر آمریکایی‌ها به دلیل استفاده از رژیم‌های غذایی غیرمغذی کمبود منیزیم دارند. منیزیم نقش‌های مهم زیادی در بدن ایفا می‌کند. این ماده معدنی به تعادل نسبت کلسیم به پتاسیم درون سلول‌ها کمک می‌نماید. منیزیم برای سلامت قلب و عروق ضروری است و به کنترل فشارخون کمک می‌کند.

این ماده معدنی تا حدی مسئول سلامت ساختار اسکلتی بدن است. به پیشگیری از بیماری‌های مرتبط با کمبود تراکم مواد معدنی استخوان مانند پوکی استخوان کمک می‌کند. علاوه بر این به رفع لخته شدن خون و همچنین کلسیفیکاسیون استخوان کمک می‌نماید. کلسیفیکاسیون به تجمع کلسیم گفته می‌شود.  همچنین به کاهش سردردهای میگرنی مزمن، یبوست، خستگی مزمن و حتی علائم مرتبط با اختلالات خلقی مثل افسردگی و اضطراب کمک می‌نماید.

تخمه آفتابگردان منبعی غنی برای ویتامین‌های B ازجمله ویتامین B5 که به اسید پانتوتنیک نیز معروف است، می‌باشد. ویتامین B5 مانند سایر انواع ویتامین‌های B نقش مهمی در سوخت‌وساز بدن ایفا می‌کند؛ زیرا به‌عنوان آنزیمی کمکی درگیر تولید انرژی در بدن است.

اسید پانتوتنیک نقش مهمی در سنتز چربی، تنظیم هورمون‌ها و حفظ سلامت عملکرد مغز دارد. کمبود شدید ویتامین B5 خیلی رایج نیست. کمبود‌ متوسط اسید پانتوتنیک شامل نشانه‌هایی مانند خستگی، گرفتگی عضلات و فاشیای پلانتار است. فاشیای پلانتار یک آسیب رایج و دردناک در ناحیه ساق و کف پا بوده و اغلب در ورزشکاران دیده می‌شود.

 

۵- خواص تخمه آفتابگردان و کمک به کنترل سطح قند خون

پژوهش‌ها نشان می‌دهند که رژیم غذایی غنی از آجیل و دانه‌ها میزان هیپرگلیسمی (ازدیاد قند خون) را کاهش می‌دهد. کاهش هیپرگلیسمی به تعادل سطح قند خون در بدن کمک می‌کند. این ویژگی شانس ابتلا به سندرم متابولیک ازجمله دیابت یا مقاومت به انسولین را کاهش می‌دهد. با بررسی رژیم غذایی افرادی که مقادیر زیادی دانه مصرف می‌کنند می‌دانیم که ترکیبات موجود در دانه‌ها به مبارزه با بیماری‌های مرتبط با سطح قند خون کنترل نشده کمک می‌کند.

نامیزانی قند خون و مقاومت به انسولین منجر به افزایش التهاب، افزایش وزن و حتی واکنش‌های خود ایمنی می‌شود. بیماری‌های خود ایمنی بیماری‌هایی هستند که در آن سلول‌های مسئول ایمنی بدن دیگر سلول‌ها را به‌اشتباه دشمن فرض کرده و آن‌ها را از بین می‌برند. مانند رماتیسم که در آن سلول هدف غضروف‌ها است. مواد مغذی موجود در تخمه آفتابگردان به توقف افزایش و کاهش شدید قند در بسیاری از افراد کمک می‌کنند، افرادی که به علت رژیم‌های غذایی با میزان زیاد شکر، نوشیدنی‌های شیرین و غذاهای فرآوری شده دچار افزایش و کاهش شدید قند خون می‌شوند. برای مثال در پژوهشی مشخص‌شده که منیزیم اثر محافظتی در برابر ایجاد دیابت نوع ۲ دارد.

ساکنان آمریکای جنوبی، ازجمله مردمان  مکزیک و پرو امروزی، هزاران سال است که تخمه آفتابگردان مصرف می‌کنند. اعتقاد بر این است که شروع مصرف تخمه آفتابگردان در ابتدا به دلیل محتوای مناسب چربی آن و حدود ۵۰۰۰ سال پیش بوده است. کاوشگران اسپانیایی، تخمه آفتابگردان را در آمریکای جنوبی کشف و پس از بازگشت استفاده از آن‌ها را در سراسر اروپا رواج دادند. سپس مجددا آن‌ها را به آمریکای شمالی بردند.

خواص تخمه آفتابگردان برای پوست

خواص تخمه آفتابگردان برای پوست

۶- خواص تخمه آفتابگردان و سلامتی پوست

پژوهش‌ها نشان داده‌اند که آنتی‌اکسیدان ویتامین E به‌طور ویژه‌ای برای حفظ جوانی و سلامت پوست مفید است. مواد مغذی تخمه آفتابگردان علاوه بر ویتامین E، حاوی لیپید‌های اسیدی چرب ضروری نیز می‌باشد. این محتوا به هیدراته شدن و جلوگیری از آسیب ناشی از آفتاب و آلودگی کمک می‌کند. برخی مطالعات روی حیوانات نشان داده‌اند که تخمه آفتابگردان و کتان قادر به حفظ سلامت پوست حیوانات فارغ از سن آن‌ها هستند. محققان معتقدند که این ویژگی تخمه آفتابگردان و تخمه کتان در مورد پوست و موی انسان‌های مسن نیز صدق می‌کند.

 

تهیه تخمه آفتابگردان

احتمالا کاملا با خواص مغز تخمه آفتابگردان آشنا شده‌اید. در این‌جا به موارد دیگری در ارتباط با آن می‌پردازیم.

تخمه آفتابگردان یکی از پرمصرف‌ترین دانه‌ها در جهان به حساب می‌آید. تخمه آفتابگردان در سراسر جهان از روسیه، ترکیه، کشورهای آسیایی و سراسر خاورمیانه گرفته تا سراسر آمریکای شمالی و جنوبی کشت می‌شود.

تخمه آفتابگردان را می‌توان به‌صورت خام، جوانه، بوداده، برشته و تقریباً در کنار همه خوراکی‌ها مصرف کرد. معمولاً تخمه‌های آفتابگردان به کره تبدیل می‌شوند. در طول دهه گذشته کره تخمه آفتابگردان به‌صورت فزاینده‌ای به جایگزین رایجی برای کره آجیل‌های دیگر تبدیل‌شده است. تخمه آفتابگردان نسبت به دیگر آجیل‌ها مانند بادام‌زمینی و بادام با احتمال بسیار کمتری باعث ایجاد واکنش‌های آلرژیک می‌شود و شاید به همین دلیل مصرف آن به طور روزافزون رو به افزایش است. طرز تهیه کره تخمه آفتابگردان را می‌توانید از اینجا بخوانید.

تخمه آفتابگردان طعم ضعیفی نسبت به سایر آجیل‌ها دارد، بنابراین افزودن آن به سایر ترکیبات غذایی آسان است.

تخمه آفتابگردان باپوست یا بودن پوست در دسترس است. یکی از بهترین روش‌های خرید تخمه‌های آفتابگردان خرید آن‌ها از فروشگاه‌هایی است که این قبیل محصولات را به‌صورت فله‌ای به فروش می‌رسانند. معمولاً خرید آن‌ها به این شکل به این معنی است که شما باقیمت بسیار بهتری تخمه‌های تازه‌تری دریافت می‌کنید. هنگام خرید تخمه آفتابگردان به دنبال آن‌هایی باشید که رنگی یکنواخت و بدون لکه‌های زرد دارند. تخمه‌هایی را بخرید که دارای پوستی سخت، درشت و شکسته نشده هستند. در خصوص تخمه‌های آفتابگردان وجود نوارهای سیاه‌وسفید روی آن‌ها طبیعی است.

برای خرید انواع تخمه آفتابگردان اینجا کلیک کنید.

تهیه تخمه آفتاب گردان

تهیه تخمه آفتاب گردان

روش نگهداری تخمه آفتابگردان

ازآنجاکه تخمه‌های آفتابگردان دارای میزان بالایی از چربی‌های غیراشباع هستند، اگر به مدت طولانی در معرض گرما قرار گیرند به‌راحتی فاسد می‌شوند. می‌توانید با ذخیره آن‌ها در یخچال و در ظروف هوابند مواد مغذی آن‌ها را حفظ کرده و از آن‌ها در برابر فساد محافظت نمایید. با نگهداری آن‌ها به این روش تخمه‌ها برای چند ماه تازه باقی‌مانده و طعم‌شان تغییر نمی‌کند.

اگر قصد خرید کره تخمه آفتابگردان بسته‌بندی را دارید به برچسب مواد تشکیل‌دهنده آن دقت کنید. مطمئن شوید هیچ افزودنی دیگری مانند روغن‌های هیدروژنه و طعم‌دهنده‌های اضافی به آن اضافه نشده‌ باشد. کره تخمه آفتابگردان را در یخچال نگهداری کنید.

این امکان وجود دارد که خودتان تخمه‌های آفتابگردان را از گل آفتابگردان رسیده برداشت کنید. البته اگر به این کار علاقه داشته باشید. شما می‌توانید خودتان گل‌ها را برای خشک‌کردن آماده کنید. هنگامی‌که پشت گل شروع به تغییر رنگ به زرد تا زرد قهوه‌ای کرد، دانه‌های آفتابگردان آماده هستند. گل‌های آفتابگردان باید به‌طور کامل خشک شوند تا دانه‌ها از آن بیرون بریزند. پیش از شروع به جمع‌آوری تخمه آفتابگردان باید نیمی از گلبرگ‌های زرد آن افتاده باشند. از دانه‌هایی شروع کنید که لق شده و نوارهای سیاه‌وسفیدی روی پوست آن‌ها نمایان شده است.

 

روغن‌های چرب غیراشباع چند حلقه‌ای

همانطور که گفته شد یکی از خواص تخمه آفتابگردان محتوای بالای روغن‌های غیر اشباع آن است. متأسفانه مرسوم است که از تخمه آفتابگردان به‌عنوان پایه‌ای برای تهیه روغن‌های غیراشباع فرآوری شده استفاده می‌شود. درحالی‌که تخمه‌های آفتابگردان روی سلامتی تأثیر بسزایی دارند، روغن‌هایی که با استفاده از این دانه‌ها تهیه می‌شوند می‌توانند برای سلامتی مضر باشند. علت آن این است که چربی‌های غیراشباع آن‌ها در هنگام آشپزی با دمای بالا از بین می‌روند.

همه چربی‌های غیراشباع می‌توانند به‌راحتی دچار فساد شده و در زمان آشپزی اکسید شوند. این فرآیند آن‌ها را به موادی سمی تبدیل می‌کند. دما و فشار بالا در هنگام استخراج روغن از دانه‌هایی مانند تخمه آفتابگردان سبب از بین رفتن آنتی‌اکسیدان‌ها شده و ماهیت شیمیایی چربی را تغییر می‌دهد. این موضوع باعث ایجاد رادیکال‌های آزاد خطرناک می‌شود.

امروزه بسیاری از روغن‌های غیراشباع دارای قیمت نازلی هستند و در اغلب فروشگاه‌های مواد غذایی به‌طور گسترده در دسترس می‌باشند. علت آن این است که از مواد اولیه ارزان‌قیمتی مانند ذرت و دانه‌ سویا که غالباً اصلاح ژنتیکی شده‌اند، تولید می‌شوند. این روغن‌ها برای سلامتی شما خطرناک هستند. پیشنهاد می‌شود از روغن تصفیه نشده نارگیل برای پخت‌وپز استفاده نمایید. این روغن به‌مراتب کمتر فرآوری شده و حد تحمل گرمایی بالاتری دارد.

اعتقاد بر این است که تا ۳۰ درصد کالری روزانه از روغن‌های غیراشباع امگا ۶ تامین می‌شود. پژوهش‌ها نشان می‌دهند این مقدار بسیار محافظه‌کارانه بوده و این نوع چربی‌ها باید با چربی‌های امگا ۳ و منابعی از چربی‌های سالم در تعادل باشند.

مشخص‌شده که مصرف بیش‌ازحد روغن‌های غیراشباع منجر به بیماری‌هایی مانند افزایش سرطان، بیماری‌های قلبی، اختلال در عملکرد سیستم ایمنی، آسیب به ارگان‌های تولیدمثل و موارد دیگر می‌شود. بنابراین به یاد داشته باشید تا از تخمه آفتابگردان خام یا برشته استفاده کنید و روغن‌هایی که از آن‌ها استخراج می‌شوند را ترک کنید.

 

روش‌های مصرف تخمه آفتابگردان

افزودن تخمه آفتابگردان به برخی وعده‌های غذایی و میان وعده‌های سالمی‌ که در حال حاضر از آن‌ها استفاده می‌کنید بسیار آسان است. سعی کنید اضافه کردن دانه‌های حاوی مواد مغذی به رژیم غذایی خود را امتحان کنید.

  • تخمه آفتابگردان را به برگرهای گیاهی خانگی، کوفته‌ یا خوراک گوشت اضافه کنید.
  • تخمه آفتابگردان را به سالاد اضافه کنید یا از کره تخمه آفتابگردان در تهیه سس خانگی استفاده نمایید.
  • افزودن تخمه آفتابگردان به سالاد ماهی تن یا ماهی آزاد را امتحان کنید.
  • مقداری کره تخمه آفتابگردان را به صبحانه به خود اضافه کنید. آن را به‌جای کره بادام‌زمینی روی نان بمالید یا یک قاشق غذاخوری تخمه آفتابگردان را به اسموتی‌تان اضافه نمایید.
  • دانه‌ها را به هر خوراکی پخته‌شده‌ای که تهیه می‌کنید اضافه کنید؛ ازجمله کلوچه‌ها، نان‌ها و کیک‌ها.
  • از تخمه‌های آفتابگردان آسیاب‌شده به‌جای دانه‌های کتان یا چیا در دستورات غذایی و از کره تخمه آفتابگردان به‌جای کره دیگر آجیل‌ها استفاده نمایید.
  • تخمه آفتابگردان را به هر یک از دستورات پخت غذا و اسنک اضافه نمایید.
مغز تحمه آفتابگردان

مغز تحمه آفتابگردان

مغز کردن تخمه آفتابگردان

سریع‌ترین و آسان‌ترین راه برای مغز کردن تخمه آفتابگردان پیش از استفاده از آن‌ها در دستور‌های غذایی به این صورت است که آن‌ها را در یک مخلوط‌کن، غذاساز یا حتی قهوه ساز آسیاب کنید. این کار شبیه به روش آسیاب کردن دانه کتان بوده و روشی معمول برای خارج کردن بعضی از مواد مغذی دانه‌ها است.

هنگامی‌که دانه‌ها را خرد می‌کنید، می‌توانید روی آن‌ها آب بریزید. در این حالت تکه‌های پوست تخمه که از دانه‌ها جداشده‌اند روی آب شناور شده و می‌توانید آن‌ها را به‌راحتی جمع‌آوری کرده و دور بریزید. اجازه دهید دانه‌ها خشک شوند؛ سپس آن‌ها را در یک ظرف خشک در یخچال نگهداری کنید.

 

عوارض استفاده از تخمه آفتابگردان

خوشبختانه نگرانی‌ از مصرف تخمه آفتابگردان یا حساسیت‌ به این دانه‌ها رایج نیست. این دانه حاوی اگزالات بالا و پورین‌ها نمی‌باشد. در تخمه آفتابگردان از سایر مواد سمی مانند افلاتوکسین یا کپک‌هایی که باعث آلرژی یا آسیب به متابولیسم بدن یا تداخل با داروها می‌شوند خبری نیست.

یکی از مواردی که در مصرف تخمه آفتابگردان باید به آن توجه کرد این است که این دانه‌ها دارای چربی‌های غیراشباع چندحلقه‌ای امگا ۶ هستند. باید مراقب تعادل میزان امگا ۶ مصرفی خود با امگا ۳ باشید. روزانه یک انس (حدود ۳۰ گرم) از تخمه آفتابگردان مصرف کنید و برای ایجاد تعادل در نسبت امگا ۶ به امگا ۳ از منابعی مانند نارگیل، ماهی آزاد، روغن حیوانی و کره حاصل از تغذیه دام با علوفه تازه، گردو، تخمه کتان و سایر منابع حاوی امگا ۳‌ استفاده کنید تا از سلامت رژیم غذایی خود مطمئن شوید.

 

در این مقاله در فروشگاه اینترنتی هفت مغز تلاش داشتیم تا شما را به طور کامل با خواص تخمه آفتاب گردان، روش های نگهداری آن، مغز کردن آن و عوارض استفاده بیش از حد از تخمه آفتابگردان را برایتان توضیح دادیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • تصویر
  • SKU
  • نمره
  • قیمت
  • موجود
  • Availability
  • Add to cart
  • توضیح
  • محتوا
  • عرض
  • اندازه
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
مقایسه