ورود و عضویت
0
هیچ محصولی در سبدخرید نیست.
×
Menu

ویتامین‌های موجود در آجیل

هفت مغز
03 آبان 1399
خواص آجیل
۴.۴/۵ - (۷ امتیاز)

فواید آجیل

آجیل از جمله خوراکی‌هایی است که هم بخاطر طعم آن و هم به دلیل وجود مواد مغذیی که در خود دارد از شهرت زیادی برخوردار است. با کمی اغماز می‌توانیم آن را یک مولتی ویتامین A تا Z بنامیم! A نشانه ویتامین آ و Z نشانه روی یا همان Zinc! در این نوشته به معرفی برخی ویتامین‌های موجود در آجیل می‌پردازیم.

در این مقاله سعی داریم برخی از مهمترین عناصر و ویتامین‌های موجود در این خوراکی خوشمزه و اثر آن‌ها روی سلامتی را بررسی کنیم. بدون شک این مقاله نیاز به بهبود دارد و همت شما را نیز می‌طلبد. شما می‌توانید با ارائه نظرات خود در پایین همین صفحه یا ارسال از طریق اینستاگرام هفت مغز به ما در این زمینه کمک کنید.

آجیل و آهن موردنیاز بدن

آهن ازجمله مواد معدنی است که کمبود آن سبب اخلال در اکسیژن‌رسانی به بافت‌های بدن می‌شود. این ماده معدنی که در بسیاری از مواد غذایی گیاهی و حیوانی یافت می‌شود، اهمیت ویژه‌ای در شکل‌گیری هموگلوبین دارد. مقادیر بیشتر هموگلوبین مهم و حیاتی است زیرا انسان به طرق مختلف مانند جراحات داخلی و خارجی خون از دست می‌دهد. این موضوع برای زنان اهمیت ویژه‌ای دارد؛ زیرا آنان در دوره‌های قاعدگی خون زیادی از دست می‌دهند و این نشان می‌دهد که چرا زنان بیش از مردان از فقر آهن رنج می‌برند.

ضعف ماهیچه‌ها یکی از نتایج فقر آهن است. آهن موجود در ماهیچه به انقباض ماهیچه‌ها کمک می‌کند. بدون آهن ماهیچه خاصیت ارتجاعی خود را از دست می‌دهد.

افزایش رشد مغز از دیگر خواص آهن است. ازآنجایی‌که اکسیژن ذخیره‌شده در خون توسط آهن پشتیبانی می‌شود و مغز ۲۰ درصد این اکسیژن را استفاده می‌کند، آهن به‌طور مستقیم بر سلامتی و عملکرد مغز تأثیر دارد. جریان مناسب خون در مغز می‌تواند سبب افزایش فعالیت‌های شناختی شده و به ساخت نورون‌های جدید برای جلوگیری از اختلال‌های شناختی مانند زوال عقل و آلزایمر کمک نماید.

سندروم «بی‌قراری پا» از دیگر مشکلات ناشی از کمبود آهن است. بیشتر پژوهش‌ها روی این سندروم بر اثر آهن متمرکز است. سطوح پایین آهن خون علت اصلی این بیماری بوده و مصرف مناسب مکمل آهن مطابق با نظر پزشک می‌تواند این بیماری را درمان کند.

کم‌خونی ناشی از فقر آهن، کم‌خونی ناشی از پریود زنان، خستگی و برخی دیگر از اختلالات و بیماری‌ها به دلیل کمبود آهن می‌باشد. همچنین این ماده معدنی یکی از فاکتورهای مهم در تنظیم دمای بدن است.

میزان آهن موردنیاز بدن به‌قرار زیر است:

بسیاری از آجیل‌ها دارای این ماده معدنی هستند؛ ولی در بین آن‌ها تخمه‌کدو، تخمه‌جابونی (تخمه‌ژاپنی) و بادام‌هندی بیشترین آهن را در خود دارد. این درحالی است که پسته به داشتن آهن بیشتر شهرت دارد.

آجیل و پتاسیم موردنیاز بدن

دلایل زیادی برای مصرف روزانه خوراکی‌های حاوی پتاسیم وجود دارد. پتاسیم یک ماده مغذی ضروری جهت حفظ مایع بدن و تعادل الکترولیت آن است. این عنصر سومین ماده معدنی فراوان در بدن انسان و ماده معدنی موردنیاز برای عملکرد تعدادی از اعضای بدن شامل قلب، کلیه، مغز و بافت‌های ماهیچه‌ای می‌باشد. همچنین پتاسیم نقش مهمی در هیدراته نگه‌داشتن بدن و همکاری با سدیم جهت حمایت از عملکرد سلول‌ها با پمپ سدیم_پتاسیم در بدن شما ایفا می‌کند.

علائم کمبود پتاسیم بسیار نامطلوب است و می‌تواند شامل سردرد شدید، کم‌آبی در بدن، تپش قلب و تورم غدد و بافت‌های بدن باشد. پتاسیم موجود در مواد خوراکی طبیعی مطمئن و سالم است. مقدار پیشنهادی این عنصر به‌صورت روزانه ۴۷۰۰ میلی‌گرم برای افراد بزرگ‌سال می‌باشد.

بسیاری از مردم در مصرف پتاسیم به‌اندازه نیاز روزانه بدن مشکل‌دارند ولی خبر خوب اینکه در بسیاری از خوراکی‌های اطرافمان این ماده مغذی به‌وفور یافت می‌شود. خوشبختانه آجیل و خشکبار نیز از این امر مستثنا نبوده و حاوی مقادیر زیادی از این ماده مغذی هستند. دراین‌بین پسته رتبه اول را به خود اختصاص داده است. با خوردن ۱۰۰ گرم پسته کمی بیش از ۱۰۰۰ میلی‌گرم پتاسیم به دست می‌آورید. تخمه آفتاب‌گردان و تخمه‌کدو نیز در رتبه بعدی قرار دارند. برگه زردآلو نیز مقادیر قابل‌توجهی پتاسیم دارد.

آجیل و فسفرموردنیاز بدن

فسفر یک ماده معدنی ضروری برای بدن است و همه‌روزه در صدها فعالیت سلولی شامل اسکلت، ارگان‌های حیاتی، مغز، قلب، کلیه و کبد درگیر است. به‌طور مثال کمک به عملکرد مناسب بدن یکی از تاثیرات آن می‌باشد.

مهم‌ترین اهمیت فسفر چیست؟ علاوه بر سلامتی اسکلت و ارگان‌های بدن، سایر نقش‌های کلیدی فسفر شامل کمک به تعادل هورمون‌ها به‌طور طبیعی و بهره‌گیری از مواد مغذی خوراکی‌ها مخصوصاً خوراکی‌هایی با مقدار فسفر بالا است.

فسفر ازنظر مقدار دومین عنصر موجود در بدن است. این عنصر حدود ۰.۵ درصد بدن نوزادان و حدود ۱ درصد بدن بزرگ‌سالان را تشکیل می‌دهد. ما به فسفر برای سوخت‌وساز آسان در بدن و کمک به افزایش سطح انرژی به خاطر تولید آدنوزین‌تری‌فسفات (اصلی‌ترین منبع انرژی بدن) نیاز داریم.

آدنوزین‌تری‌فسفات منبع اصلی فسفات در بدن ‌است و نوعی نمک موجود در بدن است که از اسید فسفریک ساخته می‌شود. همچنین این نمک ترکیب مهمی برای سنتز عناصر پرمصرف بیشتر خوراکی‌ها (پروتئین، چربی و کربوهیدرات) است.

فسفر برای حرکت و انقباض ماهیچه‌ها ضروری است. این عنصر به‌عنوان الکترولیتی در بدن که به فعالیت سلولی، ریتم ضربان قلب و تعادل سطوح مایعات در بدن کمک می‌کند می‌باشد.

فسفر به‌عنوان یک ماده طبیعی به مقدار بسیار زیاد در طبیعت یافت می‌شود. ما آن را در درجه اول از خوراکی‌های حاوی فسفر و به مقادیر کمتری از خوردن آب به دست می‌آوریم. در بدن حدود ۸۵ درصد فسفر در استخوان‌ها ذخیره می‌شود ولی در بافت‌های ماهیچه‌ای و خون نیز به مقدار کمتری وجود دارد.

کمبود فسفر

در بیشتر موارد فقر فسفر به دلیل وجود مقادیر بالای آن در غذاها  می‌شود شایع نیست. به‌علاوه این ماده معدنی به بسیاری از مواد غذایی بسته‌بندی‌شده اضافه می‌شود. فسفر یکی از افزودنی‌های غذاهای مختلف است که در بسیاری از غذاهای فرآوری شده یافت می‌شود (مانند نان، پنیر و سس گوجه‌فرنگی). باین باور است که فسفر اضافه‌شده به غذاهای فرآوری شده تا ۳۰ درصد فسفر مورد نیاز یک شخص بزرگ‌سال متوسط را تأمین می‌کند.

فسفر به شکل فسفات به‌طور مؤثری در روده کوچک جذب بدن می‌شود؛ مخصوصاً در مقایسه با دیگر مواد معدنی مانند کلسیم، آهن و منیزیم. بین ۵۰ تا ۹۰ درصد فسفری که خورده می‌شود توسط بدن جذب می‌گردد و بنابراین احتمال بیماری انسان به دلیل کمبود فسفر را کاهش می‌یابد.

معمولاً غذاهای حاوی پروتئین بالا که توسط ما مصرف می‌شوند قادر به جذب فسفر بیشتری هستند. درنتیجه کسانی که پروتئین کمتری مصرف می‌کنند بیش از افرادی که پروتئین بیشتری مصرف می‌کنند در معرض خطر کمبود فسفر قرار دارند. این موضوع در مورد پروتئین‌های حیوانی بیشتر صدق می‌کند.

زنان مسن گروهی از افراد هستند که تجربه بیشتری در کمبود فسفر دارند. ۱۰ تا ۱۵ درصد زنان مسن، کمتر از ۷۰ درصد فسفر موردنیاز بدنشان را دریافت می‌کنند. به‌احتمال‌زیاد یکی از دلایلی که می‌تواند علت این کمبود باشد ناشی از مصرف مقادیر بالای مکمل‌های کلسیم توسط آن‌ها است. زیرا این مکمل‌ها شامل نمک کربنات یا سیترات بوده و بااتصال به فسفر مانع جذب آن می‌شوند.

کمبود فسفر چه مشکلاتی برای سلامتی ما ایجاد می‌کند؟ برجسته‌ترین نشانه‌های کمبود این ماده معدنی شامل این موارد است:

  • ضعف و شکستگی استخوان
  • پوکی استخوان
  • تغییر اشتها
  • درد مفاصل و عضلات
  • مشکل در تحرک
  • پوسیدگی دندان
  • بی‌حسی و مورمور شدن بدن
  • اضطراب
  • کاهش یا اضافه وزن
  • مشکلات مربوط به رشد
  • مشکل در تمرکز

طبق اظهارنظر دپارتمان کشاورزی آمریکا مقدار فسفر روزانه موردنیاز بدن انسان به این ‌قرار است:

همان‌طور که مشاهده می‌کنید بدن انسان در سنین رشد به بیشترین میزان فسفر نیاز دارد؛ زیرا در این سنین انسان به‌سرعت در حال رشد بوده و وزن استخوان‌ها در حال افزایش است. این موضوع نشان می‌دهد که چرا در سنین رشد بدن انسان به کلسیم بیشتر و همچنین کالری بیشتری نیاز دارد.

در خصوص افزایش بیش‌ازحد فسفر در بدن نیز جای نگرانی وجود ندارد؛ زیرا کلیه‌ها، فسفر اضافه را از طریق ادرار دفع می‌کنند. هرچند مصرف بسیار زیاد این ماده معدنی ممکن است به خاطر آسیب رساندن به متابولیت فعال ویتامین D، در جذب کلسیم اخلال ایجاد کند.

از دیگر خطرات مصرف مقادیر بالای فسفر مشکلات قلبی است؛ زیرا به عدم توازن در مواد معدنی لازم برای بدن که سبب تنظیم فشارخون، گردش خون و عملکرد کلیه‌ها می‌شود می‌انجامد.

پژوهشی در سال ۲۰۰۹ توسط انجمن نفرولوژی منتشر شد که رابطه بین سطوح بالای فسفر و کلسیفیکاسیون عروق کرونر (تجمع کلسیم در بافت‌های عروق کرونر) را در ۹۰۰ فرد بزرگ‌سالان تندرست نشان می‌داد.

مصرف بیش‌ازحد مواد معدنی از طریق مصرف مواد غذایی سرشار از فسفر به‌تنهایی محتمل نیست، اما اگر از مکمل‌های حاوی فسفر و غذاهای بسته‌بندی‌شده که به آن‌ها فسفر اضافه شده است استفاده می‌کنید بر میزان مصرف این ماده معدنی نظارت داشته باشید.

همیشه سعی کنید به طور روزانه غذاهای حاوی فسفر را مصرف نمایید. پروتئین‌های باکیفیت که به جذب مواد معدنی و تعادل الکترولیت کمک می‌کنند از جمله این غذاها هستند.

در بین آجیل‌ها تخمه ها حاوی بالاترین مقدار فسفر هستند. رتبه نخست از آن تخمه‌کدو با ۱۲۳۳ میلی‌گرم فسفر در هر ۱۰۰ گرم است. تخمه آفتاب‌گردان با ۱۱۵۵ میلی‌گرم فسفر و تخمه جابانی با ۸۱۵ میلی‌گرم در رتبه بعدی قرار دارند. به بیان ساده‌تر مصرف ۱۰۰ گرم از این تخمه‌ها می‌تواند نیاز بدن یک فرد بزرگ‌سال به فسفر را  تامین کند.

آجیل و کلسیم موردنیاز بدن

هرچند واقعیت این است که بسیاری از ما به‌اندازه کافی خوراکی‌های شامل کلسیم را مصرف نمی‌کنیم؛ با این حال کلسیم فراوان‌ترین ماده معدنی موجود در بدن است. تقریباً ۹۹ درصد کلسیم بدن در ساختار استخوان‌ها و دندان‌ها ذخیره می‌شود.

هنگام نیاز به کلسیم، استخوان به‌عنوان منبع ذخیره‌ای برای انتشار این ماده معدنی به داخل جریان خون می‌باشد. کلسیم تنها برای سلامت استخوان نیاز نیست. خوردن خوراکی‌های غنی از کلسیم امکان رسیدن به انتقال بهینه عصبی، لخته شدن خون، ترشح هورمون و انقباض عضلات را در بدن فراهم می‌کند.

ازآنجاکه کلسیم در خون نقش بسیار مهمی (شامل تعادل اسیدی/قلیایی و Ph بدن) بازی می‌کند، سطح آن به‌شدت کنترل می‌شود. بدن کلسیم موردنیاز خود را از استخوان‌ها قرض می‌گیرد؛ بنابراین حدود هر ده سال استخوان‌ها عوض می‌شوند.

ضعف و شکنندگی استخوان، از بین رفتن دندان‌ها، کشیدگی ماهیچه و فشارخون بالا می‌توانند از علائم کمبود کلسیم باشند.

به‌منظور جذب کلسیم در بدن نیاز به منیزیم، ویتامین D و ویتامین K است؛ بنابراین بهتر است از مکمل‌هایی استفاده شود که شامل همه این مواد معدنی و ویتامین‌ها باشد، یا مواد غذایی به‌گونه‌ای مصرف شوند که همه این مواد به‌اندازه کافی به بدن برسد.

میزان کلسیم موردنیاز برای بدن در افراد زیر ۵۰ سال ۱۰۰۰ میلی‌گرم و در افراد بالای ۵۰ سال ۱۲۰۰ میلی‌گرم است.

به‌طورکلی لبنیات منبع بسیار خوبی برای تأمین کلسیم موردنیاز بدن هستند، ولی این ماده معدنی در برخی آجیل‌ها نیز یافت می‌شود. دراین‌بین بادام رتبه نخست را دارد. این آجیل خوشمزه علاوه بر همه خواصی که برای بدن انسان دارد حاوی مقادیر زیادی کلسیم می‌باشد. درواقع هر ۱۰۰ گرم مغز بادام حاوی ۲۶۸ میلی‌گرم کلسیم است. این در حالی است که یک لیوان شیر کم‌چرب کمی بیش از ۳۰۰ میلی‌گرم کلسیم دارد که خیلی از کلسیم موجود در بادام بیشتر نیست.

پس از بادام که منبع غنی کلسیم است انجیر قراردارد. ۱۰۰ گرم انجیر خشک حاوی ۱۶۲ میلی‌گرم کلسیم است. جایگاه بعدی متعلق به مغز فندق با ۱۲۳ میلی‌گرم کلسیم در هر ۱۰۰ گرم فندق می‌باشد.

آجیل و منیزیم موردنیاز بدن

با توجه به تأثیر بسیار مثبت منیزیم بر بدن انسان خوردن منظم غذاهای حاوی این عنصر به جهت حفظ سلامت بدن توصیه می‌شود. تعداد پژوهش‌های مربوط به خواص منیزیم و نیاز به مصرف خوراکی‌های حاوی آن سرسام‌آور است.

برای بسیاری از مردم کمبود این ریزمغذی سبب تأثیرات منفی قابل‌توجهی شامل درد عضلانی یا اسپاسم، اشکال در هضم غذا، اضطراب و اختلالات خواب می‌شود. هنوز کمبود این عنصر مفید برای بدن نادیده گرفته‌شده و به‌ندرت آزمایشی برای تشخیص آن انجام می‌شود؛ بنابراین منیزیم می‌تواند یکی از ریزمغذی‌های به‌شدت نادیده گرفته‌شده‌ای باشد که برای بدن بسیار ضروری است.

منیزیم در برابر دیگر مواد معدنی بدن ازنظر مقداری درصد زیادی را به خود اختصاص نمی‌دهد ولی مطمئناً یکی از مهم‌ترین عناصر برای سلامتی است. این عنصر در بیش از ۳۰۰ فرایند بیوشیمیایی بدن مانند تنظیم ریتم قلب و کمک به عملکرد فرستنده‌های عصبی دخیل است.

افزایش انرژی، آرامش اعصاب و کاهش اضطراب، کمک به درمان بی‌خوابی، کمک به هضم غذا با رفع یبوست، تسکین دردهای عضلانی و اسپاسم، تنظیم سطح کلسیم، پتاسیم و سدیم، سلامت قلب، جلوگیری از سردردهای میگرنی و کمک به جلوگیری از پوکی استخوان از تأثیرات این عنصر خوراکی بر روی بدن می‌باشد.

تقریباً همه آجیل‌ها خاوی این ریزمغذی هستند ولی در بین آن‌ها تخمه‌کدو، تخمه جابونی، بادام و بادام‌هندی مقادیر بیشتری را در خود ذخیره کرده‌اند.

آجیل و ویتامین E موردنیاز بدن

اگر قرار باشد به شما بگویم ویتامینی وجود دارد که نقش آنتی‌اکسیدان و جلوگیری از آسیب رادیکال‌های آزاد به چربی‌های ویژه‌ بدن که برای سلامتی و کاهش پیری زودرس حیاتی هستند را بازی می‌کند، آن ویتامین چیزی جز ویتامین E نیست. تاثیر این ویتامین روی سلامت بدن پایانی ندارد. از دیگر ویژگی‌های ویتامین E نقش آن به‌عنوان یک ویتامین محلول در چربی است که برای عملکرد بسیاری از ارگان‌های بدن، فعالیت‌های آنزیمی و فرآیندهای عصبی نیاز است.

مزایای مصرف خوراکی‌های حاوی ویتامین E می‌تواند شامل درمان و جلوگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی، مانند درد قفسه سینه، فشارخون و انسداد یا سخت شدن شرایین باشد. ویتامین E تنها در خوراکی‌های گیاهی شامل روغن‌ها‌، آجیل‌ها، غلات، میوه‌ها و مغز گندم یافت می‌شود. همچنین به‌صورت مکمل‌های غذایی نیز در دسترس است.

فواید ویتامین E برای پوست و مو

ویتامین E با تقویت جداره‌های مویرگی و افزایش رطوبت و حالت ارتجاعی به پوست بدن کمک می‌کند و به‌عنوان یک ماده مغذی طبیعی ضد پیری عمل می‌نماید. مطالعات نشان می‌دهند که ویتامین E التهاب را در بدن و پوست کاهش می‌دهد، به‌سلامتی و تندرستی ما کمک می‌کند و باعث جوان شدن پوست می‌شود. همچنین این ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی هنگامی‌که در معرض دود سیگار یا اشعه‌ی ماورای بنفش نور خورشید قرار می‌گیرید به محافظت از شما در برابر سرطان پوست کمک می‌کند.

مصرف ویتامین E همراه با ویتامین C با التهاب پوست پس از قرار گرفتن در برابر اشعه ماورای بنفش مبارزه می‌نماید و همچنین برای کاهش علائم آکنه و اگزما ‌مفید است. این ویتامین همچنین به بهبود فرآیند درمان پوست کمک می‌کند. ویتامین E توسط لایه‌های خارجی پوست جذب‌شده و می‌تواند برای درمان آفتاب‌سوختگی که یکی از عوامل عمده سرطان پوست در کنار سایر عوامل است استفاده گردد؛ زیرا این ویتامین احیاء سلول‌ها را تسریع می‌کند، برای درمان زخم‌ها، آکنه‌ها و چین‌وچروک می‌تواند به کار رود و همچنین پوست شمارا سالم‌تر و جوان‌تر می‌سازد.

چون ویتامین E یک آنتی‌اکسیدان قدرتمند است، با کاهش آسیب‌های محیطی به سلامت مو کمک می‌نماید. همچنین این ویتامین به افزایش گردش خون در پوست سر کمک می‌کند. روغن ویتامین E می‌تواند رطوبت طبیعی موجود در پوست شمارا حفظ کند که به جلوگیری از خشک شدن و شوره زدن پوست سر کمک می‌نماید. همچنین این روغن موهای شمارا سالم‌تر و جوان‌تر نشان می‌دهد. شما می‌توانید چند عدد قرص روغن ویتامین E را روی موهای خود استفاده کنید، مخصوصاً اگر موهای شما به نظر خشک و پژمرده باشند.

مقدار پیشنهادی برای مصرف ویتامین E

رژیم غذایی پیشنهادی برای ویتامین E مطابق با نظر دپارتمان کشاورزی ایالات‌متحده، شامل مقادیری است که شما از خوراکی‌های حاوی ویتامین E و مکمل‌های غذایی حاوی آن جذب می‌کنید. مقدار مصرف روزانه برحسب میلی‌گرم یا واحد جهانی IU اندازه‌گیری می‌شود. این مقادیر برحسب سن افراد به‌صورت زیر دسته‌بندی‌شده است.

حداکثر مقدار ویتامینی که بیشتر مردم می‌توانند بدون آسیب به بدن خود مصرف کنند به سطح مقدار قابل‌تحمل معروف است. این دزهای بالا می‌توانند جهت درمان کمبود ویتامین E مصرف شوند و خیلی مهم است که پیش از مصرف دزهای بالاتر حتماً با پزشک مشورت شود.

  • ۱ تا ۳ سال: ۲۰۰ میلی‌گرم در هرروز (۳۰۰ IU)
  • ۴ تا ۸ سال: ۳۰۰ میلی‌گرم در هرروز (۴۵۰ IU)
  • ۹ تا ۱۳ سال: ۶۰۰ میلی‌گرم در هرروز (۹۰۰ IU)
  • ۱۴ تا ۱۸ سال: ۸۰۰ میلی‌گرم در هرروز (۱۲۰۰ IU)
  • ۱۸ سال به بالا: ۱۰۰۰ میلی‌گرم در هرروز (۱۵۰۰ IU)

به خاطر داشته باشید که ویتامین E ویتامینی محلول در چربی است و مکمل‌‌های آن هنگامی‌که با غذا خورده می‌شوند بهتر جذب می‌شوند. انجمن قلب آمریکا پیشنهاد می‌کند که مصرف آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند ویتامین E با خوردن رژیمی متعادل و سالم که مقادیر زیاد آن در میوه‌ها، سبزی‌ها و همه غلات یافت می‌شود تأمین گردد. تأمین ویتامین موردنیاز بدن از خوراکی‌هایی که توسط شما خورده می‌شوند همیشه بهترین گزینه نسبت به مصرف مکمل‌های غذایی است زیرا مصرف بیش‌ازاندازه ویتامین E وقتی از رژیم روزانه بدن تأمین می‌شود به ندرت رخ می‌دهد.

گفتیم یکی از منابع غنی ویتامین E آجیل‌ها هستند. دراین‌بین یکی از ارزان‌ترین آن‌ها حاوی بیشترین مقدار ویتامین Eاست. هر ۱۰۰ گرم تخمه آفتاب‌گردان حاوی ۲۶.۱ میلی‌گرم ویتامین E است. بادام نیز یک منبع غنی برای این ویتامین به‌حساب می‌آید. هر ۱۰۰ گرم بادام حاوی ۲۳.۹ میلی‌گرم ویتامین E است؛ بنابراین یک فرد بزرگ‌سال که از فقر ویتامین E رنج نمی‌برد می‌تواند با خوردن روزانه ۱۰۰ گرم تخمه آفتاب‌گردان یا بادام نیاز خود به ویتامین E را تأمین نماید.

منبع اصلی این مقاله از دو سایت معتبر سازمان کشاورزی آمریکا و سایت Dr. Axe می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • تصویر
  • SKU
  • نمره
  • قیمت
  • موجود
  • Availability
  • Add to cart
  • توضیح
  • محتوا
  • عرض
  • اندازه
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
مقایسه