طبع پسته چیست؟
پسته آجیلی است که در همه جای جهان به نام ایران شناخته میشود. حتی نام آن در زبان انگلیسی Pistachio برگرفته از نام پارسی آن است. این آجیل شناختهشده نه تنها به دلیل طعمش، که به خاطر خواص غذایی و کاربردهای آن در آشپزی و تهیه انواع دسرها و اسنکها بسیار مورد توجه است و تقریبا در هر فروشگاهی برای خرید دردسترس میباشد.
خواص پسته بیشمار است و در اینجا اشاره کوتاهی به آن خواهیم داشت. پسته سبب کاهش LDL و افزایش HDL میشود. LDL همان کلسترول بد و HDL نیز همان کلسترول خوب میباشد. این اثر پسته منجر به سلامت قلب میگردد.
همچنین پسته حاوی کارتنوئیدهای شناخته شدهای به نامهای لوتئین و زیگزانتین است. کاروتنوئیدها دستهای از رنگدانهها هستند که در جذب نور توسط گیاهان نقش خیلی مهمی بر عهده دارند. رژیمهای غذایی حاوی کاروتنوئیدها با کاهش خطر ابتلا به بیماریها، بهویژه تعدادی از سرطانها و بیماریهای چشم، منجر به سلامتی بیشتر میشوند.
جالب است بدانید که پسته میتواند منجر به کاهش وزن شود. دلیل آن نیز به این بازمیگردد که پسته حاوی چربیهای خوب، فیبر و پروتئین است و کمک میکند تا گرسنگی بین وعدههای غذایی کاهش یابد. این احساس سیری منجر به کاهش مصرف غذا میشود. برای راهنمایی بیشتر درخصوص خواص پسته مقاله پسته سبب کاهش کلسترول بد و بهبود سلامت قلب میشود را بخوانید.
کمک به رفع اختلالات نعوظ یکی دیگر از خواص پسته است. یکی از دلایلی که این آجیل به بهبود اختلال نعوظ کمک کرده و بهعنوان یک درمان طبیعی برای ناتوانی جنسی عمل میکند وجود اسیدآمینه غیرضروری آرژنین بالا در آن است. این میزان اسیدآمینه غیرضروری، به انعطافپذیری شریانهای بدن کمک کرده و جریان خون را افزایش میدهد. این به نوبه خود تاثیر مثبتی روی بهبود اختلال نعوظ دارد. برای اطلاعات بیشتر خواص پسته برای مردان را بخوانید.
طبع پسته تازه سرد است یا گرم؟
این نوشته به طبع پسته در تب سنتی ایرانی میپردازد. البته با خواندم آن با موارد مفید دیگری نیز آشنا خواهید شد.
آشنایی با طبیعت پسته
در طب سنتی ایرانی مزاج مغز پسته گرم درنظر گرفته شده است. متخصصان آن را گرمتر از گردو میدانند. در مجموع آنان مزاج دوم گرم و خشک را برای پسته درنظر گرفتهاند. در برخی از متون طب سنتی مزاج پسته را تا سوم گرم و سوم خشک نیز در نظر میگیرند.
البته قسمتهای مختلف پسته طبع یکسانی ندارند. هرچه از قسمت مغز این آجیل دور میشویم میزان گرمی آن کاهش مییابد.
از دیدگاه طب سنتی طبع مغز پسته گرم و خشک و صفرازا است. پوست نازک قرمز رنگی که روی مغز آن قرار دارد، طبع معتدلی دارد. طبع پوست سبز رنگی که روی پسته تازه قرار دارد نیز سرد و خشک میباشد.
مصلح پسته چیست؟
شاید حالا که متوجه طبع پسته شدید بخواهید بدانید که مصلح پسته چیست؟ سرکه، انار ترش، زردآلوی خشک ترش و میوه های بارده و خوردنیهای ترشی، مصلح پسته هستند.
طرز تهیه کره پسته

حالا که با طبع پسته آشنا شدید به تهیه یک اسنک خانگی نه چندان معروف میپردازیم. اگرچه معروفترین کره آجیلها کره بادام زمینی است، با اینحال با سایر آجیلها نیز میتوان کره تهیه نمود. در دو مطلب جداگانه طرز تهیه کره بادام هندی و کره تخمه آفتابگردان را برای شما آوردیم. در اینجا قصد داریم تهیه کره پسته را به شما آموزش دهیم.
ماده اصلی لازم برای تهیه کره پسته، همانطور که از نامش پیداست پسته میباشد.
برای تهیه کره پسته از دستور زیر پیروی کنید.
دو فنجان را در یک غذاساز یا مخلوطکن ریخته و با سرعت بالا و برای مدت ۱۰ دقیقه آن را روشن نمایید تا آجیلها کاملاً خامهای شوند. در صورت لزوم پستههای چسبیده به اطراف مخلوطکن را با یک قاشق به پایین برگردانید.
در صورت تمایل مقداری نمک و عسل به مقدار دلخواه به آن اضافه کنید و برای ۲۰ تا ۳۰ ثانیه دیگر مخلوطکن را روشن نمایید.
محتویات را در یک شیشه ریخته و در یخچال قرار دهید. توجه داشته باشید که کره پسته به دلیل حرارت غذاساز یا مخلوطکن کمی شل بوده ولی با قرار دادن در یخچال پس از چند ساعت خود را میگیرد.
میتوانید برای سبز شدن یکدست کره پسته، پستهها را پیش از ریختن در مخلوط کن به مدت یک ساعت خیس کرده و سپس در یک حوله به هم بمالید تا پوست نازک آنها جدا شود