ورود و عضویت
0
هیچ محصولی در سبدخرید نیست.
×
Menu

نکات مهم کاشت زعفران

هفت مغز
05 تیر 1400
نکات مهم کاشت زعفران
۲/۵ - (۵ امتیاز)

نکات مهم کاشت زعفران: خرید زعفران اصل یکی از بهترین و خوشمزه ترین چاشنی یا ادویه در جهان است که طرفداران بسیار زیادی دارد و به دلیل خواص بسیار شگفت انگیزی که دارند و عطر و طعمی که به غذا می دهد به عنوان گران بها ترین ادویه در جهان نیز شناخته می شود. خواص زعفران از مهم ترین ویژگی های این گیاه دارویی است که از دلایل متعدد گران بودن قیمت زعفران نیز می باشد.

زعفران یکی از سود آور ترین محصولاتی است که شما میتوانید در مزرعه یا گلخانه خود بکارید و از آن سود به دست بیاورید. زعفران های گلخانه ای، زعفران های خوبی هستند که تفاوت های زیادی با زعفران های اصل ندارند اما زعفران اصل، قطعا خوبی ها و مزیت های خود را دارد. اگر مزرعه ای دارید و دوست دارید در آن به کاشت زعفران مشغول شوید و از راه فروش زعفران به درآمد مورد نظر خود برسید، باید چندین نکته مهم درباره کاشت زعفران را بدانید تا بتوانید حداکثر میزان ممکن را تولید کنید.

در ادامه این مقاله در وب سایت هفت مغز قصد داریم تا شما را با نکات مهم کاشت زعفران که دانستن آنها می تواند برای شما بسیار مفید باشد آشنا کنیم تا بتوانید بهترین برداشت را از کاشت محصولات مورد نظر خود داشته باشید.

زعفران چیست؟

قبل از اینکه بخواهیم درباره نکته های ریز و درشت کاشت زعفران صحبت کنیم، باید کمی این گیاه دارویی را بهتر بشناسیم و بدانیم که زعفران چیست؟ زعفران یا زرپران، یکی از گیاهان زنبقیان است که گل بنفش رنگی دارد که در آن کلاله های قرمز رنگی وجود دارند. این رشته های قرمز رنگ که به آنها کلاله می گوییم بخش مهم زعفران است که آن را در طعم دار کردن غذا و نوشیدنی، تولید محصولات مختلف مثل روغن، ژل و قرص های زعفران و کار های دیگر استفاده می کنیم.

طبع زعفران گرم و خشک است که برای افراد سرد مزاج بسیار مناسب است و افراد گرم مزاج نیز می توانند با رعایت مقدار مصرف و استفاده از مصلح زعفران در کنار آن، از خواص این گیاه بی نظیر بهره مند شوند. البته زیاده روی در مصرف زعفران برای همه مشکل آفرین است و مضرات زعفران نیز یکی از موضوعاتی است که باید آن را بشناسید تا با افراط در مصرف زعفران درگیر آنها نشوید.

اما همانطور که گفته شد، زعفران گرانبها ترین ادویه جهان است و در دنیا هر کیلو زعفران، ۵۰۰۰ دلار آمریکا قیمت دارد. به همین دلیل کشت زعفران از کار هایی است که بسیاری از افراد به سراغ آن می روند تا بتوانند از این طریق برای خود درآمدی عالی بسازند. اما در کاشت زعفران باید به نکاتی توجه داشت تا بتوانید بهترین برداشت از زعفران را داشته باشید و سال های بعد خود را نیز تامین کنید. در ادامه این مقاله قصد داریم تا شما را با مهم ترین نکات کشت زعفران آشنا کنیم.

کشت زعفران
کشت زعفران

۱: عمق کاشت مناسب

یکی از مهم ترین نکاتی که باید در کاشت زعفران آن را بلد باشید این است که زعفران را در عمق مناسبی بکارید. این نکته کمی ساده به نظر می رسد ولی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. بهترین و مناسب ترین عمق برای کاشت زعفران عمق ۲۰ سانتی متری می باشد که کاهش یا افزایش آن می تواند منجر به کاهش شدید بازدهی محصول شما بشود.

اگر عمق کاشت زعفران بیش از ۲۰ سانتی متر باشد، تیچ های زعفران به سطح زمین نمیرسند و در خاک می مانند. اگر هم این اندازه کمتر از ۲۰ سانتی متر باشد، پدیده ای به نام هویجی شدن پیاز رخ می دهد که باز در بازدهی شما تاثیر منفی دارد.

۲: عدم آبیاری زمین در فصل تابستان

بسیاری از کارشناسانی که علم کافی ندارند، به افراد دیگر پیشنهاد می دهند که در فصل تابستان به آبیاری مزارع خود بپردازند. اما این کار برای پیاز های زعفران بسیار مضر است. دما و رطوبت محیطی بالا دو عامل اصلی به وجود آمدن آفت های مختلف مثل قارچ و کنه و رسیدن آسیب به پیاز های زعفران هستند.

در فصل تابستان، دمای بالا را داریم و شما با آبیاری زمینتان، مورد دوم را نیز فراهم می کنید و به دست خودتان آفت ها را به جان پیاز های زعفران می اندازید. این نوع آسیب یکی از رایج ترین آسیب هایی است که سالانه به تعداد بسیار زیادی از پیاز های زعفران وارد می شود و دلیل اصلی آن نیز آبیاری تابستانه می باشد.

۳: عدم استفاده از کود های حیوانی

کود ها از دسته موادی هستند که برای تولید و کشت بسیاری از گیاهان مختلف به کار می روند و کود های حیوانی نیز طرفداران بسیار زیادی در بین کشاورزان دارند. اما نکته ای که باید به آن دقت داشته باشید این است که کود های حیوانی به ۴ دلیل برای زعفران و پیاز آن خطرناک هستند و نباید زمین خود را با کود های حیوانی خراب کنید. این ۴ دلیل عبارتند از:

  1. کود حیوانی تازه، در حین پوسیدن گاز آمونیاک آزاد می کند که برای گیاه سمی است.
  2. حاوی مقدار زیادی نمک است که برای زعفران که یک گیاه نمک گریز است مشکل ساز می شود.
  3. منجر به رشد علف های هرز در زمین می شود که این موضوع اصلا برای زعفران خوب نیست.
  4. در آخر نیز باید گفت که کود های حیوانی ممکن است حاوی میکروارگانیسم هایی باشند که برای زعفران مضر است.
کود های حیوانی خطرناک برای پیاز زعفران
کود های حیوانی خطرناک برای پیاز زعفران

۴: عدم نگه داری پیاز زعفران بیرون از خاک برای مدت طولانی

یکی دیگر از نکات مهم درباره کشت زعفران وجود دارد و در مقاله «کاشت زعفران» نیز به آن اشاره کرده ایم، این است که پیاز زعفران نباید برای مدت زمان زیادی خارج از خاک بماند. این موضوع می تواند برای پیاز مضر باشد و آن را خراب کند. شما باید تهیه پیاز زعفران را در زمانی که قصد کاشت آن را دارید انجام دهید، به سرعت دست به کار شوید و پس از انجام دادن مرحله ضد عفونی کردن پیاز، آن را در زمین بکارید و وقتی را هدر ندهید که مشکلی برای پیاز زعفران به وجود نیاید.

۵: مقدار برداشت شما در پایان

به عنوان نکته پایانی درباره کاشت زعفران این است که چه مقدار زعفران باید کاشت تا به فروش خوب رسید. خب درباره این موضوعد باید در وهله اول گفت که مقدار کشت زعفران به ابعاد زمین شما بستگی دارد اما نسبت گل به کلاله زعفران ۷۰ به یک است و در واقع هر ۷۰ کیلوگرم گل زعفران که برداشت کنید، یک کیلوگرم زعفران خشک به دست می آورید.

در کل به طور میانگین از هر کیلو گل زعفران ۳ مثقال زعفران به دست می آید و هر کیلو گل زعفران نیز ۲۰۰۰ تا ۲۲۰۰ گل است. در یک زمین کشاورزی نیز باید گل های زعفران را با فاصله های ۱۰ تا ۱۵ سانتی متری و ردیف هایی با فاصله ۲۰ تا ۲۵ سانتی متری کاشته شوند و بهترین تراکم برای گیاه زعفران نیز ۱۰۰ پیاز در هر متر مربع می باشد.

در این مقاله در فروشگاه اینترنتی خرید آجیل آنلاین هفت مغز تلاش داشتیم تا شما را به طور کامل با ۵ نکته بسیار مهم درباره کشت زعفران آشنا کنیم تا اگر زمینی برای کشاورزی دارید و قصد دارید در آن زعفران بکارید آنها را بشناسید و برای آنها اهمیت قائل شوید تا بهترین تولید را داشته باشید. در صورت خرید اینترنتی زعفران مشهد می توانید به سایت ۷ مغز مراجعه کنید. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • تصویر
  • SKU
  • نمره
  • قیمت
  • موجود
  • Availability
  • Add to cart
  • توضیح
  • محتوا
  • عرض
  • اندازه
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
مقایسه