ورود و عضویت
0
هیچ محصولی در سبدخرید نیست.
×
Menu

خواص گردو از سلامت قلب تا بهداشت روان

هفت مغز
07 شهریور 1401
بررسی خواص گردو
Rate this post

تابه‌حال به شباهت مغز انسان و گردو توجه کرده‌اید؟ حکمای باستان این موضوع را فراتر از یک اتفاق ساده می‌دانستند. در واقع یکی از بزرگ‌ترین خواص گردو، توانایی آن در حمایت از مهم‌ترین ارگان بدن یعنی مغز است. ازنظر علمی ثابت‌شده که گردو برای مغز انسان یک غذای واقعی و پیشرو در میان همه آجیل‌ها است. برای اطلاعات بیشتر درخصوص سایر آجیل‌ها ۹ آجیل مناسب برای سلامتی را بخوانید. در این مطلب از وب سایت هفت مغز، می خواهیم به بررسی خواص گردو و نکات مهم مصرف آن بپردازیم؛ با ما همراه باشید.

گردو حاوی یکی از بالاترین مقادیر چربی‌های امگا-۳ در بین هر آجیلی است. امگا-۳ می‌تواند به بهبود خلق‌وخوی شما کمک کند. علاوه بر خواص امگا-۳ برای مغز انسان، این ماده مغذی به سلامت قلب کمک می‌کند. گردو با کاهش سطح تری‌گلیسیرید و کاهش تشکیل پلاک‌های خطرناک در شریان‌ها بدن با بیماری‌های قلبی مبارزه می‌کند.

همچنین گردو می‌تواند اسنکی فوق‌العاده برای کنترل وزن باشد. آیا می‌دانستید که برخی رژیم‌های لاغری منجر به چاق‌تر شدن می‌شوند اما خوردن چربی‌های سالم چنین ویژگی‌ای ندارد؟! مطابق با برخی مطالعات خوردن چند گردو (حدود چهار تا شش عدد) قبل از غذا میزان احساس گرسنگی را در افراد کاهش می‌دهد. این کاهش اشتها می‌تواند باعث کاهش خوراک افراد در ادامه روز گردد. این خاصیت گردو می‌تواند منجر به کاهش وزن شود.

دانستنی‌های جالبی در مورد خواص گردو

آیا می‌دانید ۸۰۰۰ سال است که گردو مواد غذایی ضروری انسان را تأمین می‌کند؟ گزارشی در مورد گردو در مجله تغذیه آمریکا (American Journal of Nutrition)  منتشرشده است. این گزارش اظهار می‌دارد که در مقایسه با اکثر آجیل‌هایی که حاوی اسیدهای چرب غیراشباع هستند، گردو منحصربه‌فرد است. زیرا این آجیل غنی از اسیدهای چرب غیراشباع ان-۶ (لینولئات، N-6) و ان-۳ (لینولنات، N-3) است. گردو دارای ترکیباتی مانند فولات، فیبر، تانن‌ها و پلی فنول‌ها است. تانن‌ها در عصارهٔ بسیاری از گیاهان وجود دارند و معمولاً آن را از پوست بلوط به دست می‌آورند. علاوه بر بلوط در گیاهان دیگری نیز مانند به نارس، سیب نارس، سماق، چای، برگ گردو و بارهنگ یافت می‌شود. پلی‌فنول‌ها نیز شامل آنتی‌اکسیدان‌ها بوده و خواص ضدالتهابی و ضد سرطانی دارند.

خواص گردو برای کودکان

همان‌طور که احتمالاً متوجه شده‌اید یکی از مهم‌ترین مواد غذایی گردو امگا-۳ آن است. اسیدهای چرب امگا-۳ نه‌تنها برای سلامت قلب و مغز مفید هستند بلکه برای کنترل التهاب، بهبود گردش خون، بهبود حافظه، قدرت استدلال و کنترل قند خون نیز مفید می‌باشند.

امگا-۳ در برابر امگا-۶

گونه انسان بر اساس رژیم غذایی حاوی مقادیر زیاد اسیدهای چرب امگا-۳ و مقادیر خیلی کمتر چربی‌های غیراشباع که اسیدهای چرب امگا-۶ نامیده می‌شوند تکامل یافت. امگا-۳ چربی موجود در ماهی‌های آزاد مانند سالمون، دانه‌های کتان، گردو و برخی حیوانات شکار است. امگا-۶ نیز چربی موجود در روغن‌های گیاهی، غذاهای بسته‌بندی‌شده و برخی آجیل‌ها و دانه‌ها است.

در قرون گذشته، به‌تدریج امگا-۶ بیشتری وارد رژیم غذایی ما شده و درعوض مصرف​​ امگا-۳ کاهش یافته است. جای تعجب نیست که هم‌زمان و به‌تدریج بیماری‌های قلبی، اختلالات شناختی و میزان افسردگی افزایش‌یافته است. به‌جای نسبت تقریباً ایده آل دو به یک یا حتی یک به یک امگا-۳ به امگا-۶ در غذاهای مصرفی اجدادمان، این روزها اعتقاد بر این است که یک آمریکایی به‌طور متوسط ۱۵ تا ۲۵ برابر چربی‌های امگا-۶ بیشتری نسبت به امگا-۳ مصرف می‌کند!

خوردن بیشتر گردو به‌عنوان بخشی از یک رژیم سالم می‌تواند این فاصله را کمتر کرده و از ایجاد بیماری جلوگیری کند.

خوب است بدانید که خواص گردو در مجله بیماری آلزایمر (Journal of Alzheimer’s Disease)  مورد تحسین قرار گرفته است. این تحسین به خاطر ایجاد بهبود قابل‌توجه در حافظه، توانایی یادگیری، کاهش اضطراب و رشد حرکتی در مقایسه با رژیم‌های کنترلی است.

علاوه بر امگا-۳، گردو (بانام علمیJuglans regia L)، مقدار زیادی مواد مغذی دیگری نیز در خود دارد.

ارزش غذایی گردو

یک انس گردو (معادل ۲۸ گرم) یا حدود ۷ عدد مغز کامل گردو دارای ارزش غدایی تقریبی زیر است؛ (۴)

میزان ماده غذایی
۶۵۴ کالری گردو
۶۵ g کل چربی
۲ mg سدیم
۴۴۱ mg پتاسیم
۱۴ g کل کربوهیدرات
۷ g فیبر غذایی
۲.۶ g قند
۱۵ g پروتئین

 

اسیدهای چرب امگا-۳، طلایه‌دار مواد مغذی گردو

نوع اسیدهای چرب امگا-۳ موجود در گردو و برخی آجیل‌ها و دانه‌ها مانند دانه‌ چیا و دانه‌ کتان، با نوع امگا-۳ موجود در ماهی‌هایی مانند ماهی سالمون یکسان نیست. بسیاری از پژوهش‌ها روی چربی‌های امگا-۳ که خواص بالای آن روی سلامت قلب، عروق و مغز نشان می‌دهند، به دو چربی موجود در ماهی‌ها به نام‌های EPA و DHA اشاره می‌کنند.

خواص گردو برای زنان

امگا -۳ موجود در گردو، ALA (اسید آلفا لینولنیک) نام دارد. اعتقاد بر این است که بدن می‌تواند امگا-۳ نوع ALA را به دو نوع EPA و DHA تبدیل کند. هرچند الزاماً نمی‌تواند چنین کار بزرگی انجام دهد.

درحالی‌که چربی‌های امگا-۳ نوع ALA گردو دارای فوائد زیادی برای سلامتی هستند، شخصاً توصیه می‌کنم که امگا-۳ بیشتری از ماهی‌های آزاد و در صورت لزوم از مکمل‌های غذایی دریافت کنید. بسیار مهم است که از رژیم غذایی متنوعی استفاده کنید تا همه انواع امگا-۳ را دریافت نمایید.

۷ خاصیت گردو برای سلامتی بدن

۱- خواص گردو و کمک به مبارزه با افسردگی

امگا-۳ موجود در گردو سبب بهبود عملکرد مغز در سطوح مختلف می‌شود. برخی شواهد بیولوژیکی نشان می‌دهند که میزان کم چربی‌های امگا-۳ در افسردگی و تعدادی از اختلالات رفتاری و شناختی مشارکت دارد. چرا این‌طور است؟ چربی‌های ضروری مستقیماً برای ایجاد غشای خارجی سلول‌ها و کمک به عملکرد انتقال‌دهنده‌های عصبی استفاده می‌شوند. پس منطقی است که گردو به‌عنوان یک درمان طبیعی برای افسردگی عمل نماید.

چربی‌های امگا-۳ به تشکیل پوشش بیرونی نرم و سیال سلول کمک می‎کند. لذا به آن‌ها توانایی برقراری ارتباط با یکدیگر را می‌دهد. این موضوع امری حیاتی برای انتقال‌دهنده‌های عصبی ناقل «احساس خوب» مانند دوپامین و سروتونین است. بدون مقادیر کافی از انواع مناسب چربی‌ها در رژیم غذایی، عملکرد انتقال‌دهنده عصبی دچار آسیب شده و بسیاری از افراد این تأثیرات را در بروز احساس اضطراب، استرس مزمن، اشتیاق شدید، خستگی و نوسانات خلق‌وخو تجربه می‌کنند. به همین دلیل است که چربی‌ها برای مبارزه با افسردگی و اضطراب حیاتی هستند.

مطالعات جامعی انجام‌شده که ارتباط بین مصرف مقادیر زیاد چربی‌های امگا-۳ را به نرخ‌های پایین‌تر افسردگی نشان می‌دهد. البته این امگا-۳ معمولاً به شکل ماهی‌های دریایی به‌علاوه بعضی از آجیل‌ها مانند گردو می‌باشد. آزمایش‌های بالینی کنترل‌شده‌ای که اثرات امگا-۳ در پیشگیری از افسردگی و بیماری‌های قلبی را بررسی می‌کند، در تعدادی از مراکز تحقیقاتی بزرگ ادامه دارد. به نظر می‌رسد هر چه بیشتر در مورد چگونگی عملکرد این چرب‌ها بدانیم، بیشتر به خواص چشمگیر آن‌ها پی می‌بریم، بااین‌حال اکثر مردم کمبود امگا-۳ دارند و توانایی مالی برای جبران این کمبود را ندارند.

۲- خواص گردو و بهبود سلامت مغز و حفظ حافظه

گردو یک غذای فوق‌العاده به‌حساب می‌آید و ممکن است روند پیری را کند نماید. چربی‌های امگا-۳ گردو برای تقویت حافظه و قدرت استدلال مهم هستند. بسیاری از افراد که به علت کمبود امگا-۳ از افسردگی بالا رنج می‌برند، قربانی مسائل شناختی هستند. مسائل شناختی شامل ناهنجاری‌های مرتبط با سن مانند زوال عقل، آلزایمر و سایر اختلالات حافظه می‌شوند.

پژوهشگران گروه بیوشیمی و عصب‌شناسی در دانشگاه کراچی اثر گردو بر یادگیری و حافظه در موش‌ها را ارزیابی کردند. آن‌ها بهبود‌ معناداری در یادگیری و حافظه موش‌هایی که از گردو استفاده کرده بودند، نسبت به گروه دیگر از موش‌ها که گردو مصرف نکرده بودند مشاهده کردند. همچنین موش‌هایی که از گردو استفاده کرده بودند کاهش قابل‌توجهی در مصرف غذا نشان دادند. اگرچه این موضوع تأثیر منفی بر رشد طبیعی آن‌ها نداشت. بدینگونه بررسی مغز موش‌ها افزایش عملکرد انتقال‌دهنده‌های عصبی، محافظت در برابر آسیب و بهبود متابولیسم کنترل‌کننده اعصاب را نشان داد.

خواص گردو برای کبد

۳- خواص گردو و بهبود سلامت قلب

بین میزان مصرف آجیل و امگا-۳ با بهبود سلامت قلب رابطه قدرتمندی وجود دارد.  مطالعات نشان می‌دهند که مواد مغذی گردو با تمیز نگه‌داشتن شریان‌ها، بهبود گردش خون، تعادل سطوح کلسترول و کاهش التهاب ناشی از بیماری‌ها برای سلامت قلب و عروق سودمند است.

مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۲ که در مجله کالج تغذیه آمریکا (Journal of the American College of Nutrition) منتشرشده است. این پژوهش نشان داد که مصرف گردو اثرات مثبتی بر کاهش خطر ابتلا به سندرم متابولیک که پیش‌زمینه دیابت و بیماری قلبی عروقی (CVD) است دارد.

هنگامی‌که محققان اثرات مصرف روزانه ۵۶ گرم گردو بر عملکرد اندوتلیال و سایر نشانگر‌های زیستی خطرساز برای قلب را در جمعیت بالغین دارای اضافه‌وزن بررسی کردند، بهبود قابل‌توجهی در سلامت قلب و عملکرد اندوتلیال آنان دریافت نمودند. اندوتلیال لایه‌نازکی از سلول‌ها می‌باشد که درون رگ‌های خونی و لنفاوی را می‌پوشاند. در این بیماران جریان خون بهبود یافته بود، کنترل انسولین آنان بهتر شده بود و فشارخون مناسب‌تری داشتند. یکی دیگر از مزایای خوردن گردو این بود که بیماران ​​باوجود خوردن مقادیر زیادی گردو ​​اضافه وزن پیدا نکرده بودند.

۴- خواص گردو و کمک به پیشگیری از سرطان

به شکرانه یک غذای ضدالتهابی عالی و غنی از آنتی‌اکسیدان‌های پلی فنول، گردو به عملکرد سیستم ایمنی کمک کرده و می‌تواند به پیشگیری از سرطان کمک کند. برخی تحقیقات نشان داده‌اند که گردو بخشی از یک رژیم غذایی است که مانند یک درمان طبیعی سرطان عمل می‌کند.

در سال ۲۰۱۳ محققان مرکز علوم سلامت دانشگاه تگزاس (University of Texas Health Science Center) اثر گردو روی ایجاد و رشد سلول‌های سرطانی پروستات انسان را در موش‌ها را بررسی کردند. رژیم غذایی شامل گردو در موش‌ها، تعداد تومورها و رشد آن‌ها را به میزان قابل‌توجهی کاهش داده بود. همچنین اندازه متوسط ​​ تومورهای پروستات در موش‌هایی که رژیم غذایی همراه با گردو داشتند تقریباً یک‌چهارم اندازه ​​تومورهای پروستات در آن‌هایی بود که رژیم غذایی بدون گردو مصرف می‌کردند بود!

۵- خواص گردو به‌عنوان یک میان وعده کاهنده وزن

گردو به‌طور مؤثری به کاهش گرسنگی کمک کرده و به‌طور طبیعی حاوی مواد مغذی زیادی می‌باشد. به این معنا که مصرف گردو بسیاری از ویتامین‌ها، مواد معدنی و چربی‌های ضروری را برای بدن تامین می‌کند. اما همه این‌ها شامل درصد نسبتاً کمی ‌از کالری روزانه شما است. گردو ترکیباتی دارد که چربی شکم را می‌سوزاند. ازآنجاکه انباشته از اسیدهای چرب و برخی پروتئین‌ها می‌باشد به شما کمک می‌کنند تا احساس سیری کنید. این اثر گردو برای محدود کردن میل به غذا، به‌ویژه خوراکی‌هایی مانند شکر و کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده مهم است.

مطالعات بالینی مربوط به رژیم غذایی نشان می‌دهند اگرچه گردو کالری بالایی دارد، مصرف آن به‌عنوان جایگزین غذاهای دیگر، موجب افزایش خالص وزن بدن نمی‌شود. هنگامی که بدن از کمبود اسیدهای چرب، پروتئین، فیبر و سایر مواد مغذی ضروری موجود در گردو رنج می‌برد، داشتن وزن پایدار، کنترل سطح قند خون، تنظیم انسولین و اشتها و تعادل کلسترول برای آن بسیار سخت است.

درحالی‌که میان وعده‌های حاوی شکر را می‌توان به‌عنوان غذاهای مرگبار برای متابولیسم به حساب آورد، مصرف یک انس (حدود ۲۸ گرم) گردو همراه با وعده غذایی یا به عنوان میان وعده می‌تواند به تعادل قند خون کمک کند، عملکرد شناختی را بهبود بخشد و از پرخوری در طول روز جلوگیری نماید. به یاد داشته باشید که گردو مانند یک کنترل‌کننده اشتهای طبیعی عمل می‌کند. بنابراین بهتر است سعی کنید بعضی غذاهای پر چرب مانند گوشت‌های فرآوری شده و روغن‌های گیاهی که خاصیتی نیز ندارند را با گردو جایگزین کنید.

برای آشنایی با دیگر آجیل‌هایی که اثر کاهنده وزن دارند مقاله ۶ آجیل مناسب برای کاهش وزن را بخوانید.

خواص گردو با عسل

۶- خواص گردو و بهبود بهداشت باروری و کمک به رشد و نمو

گردو غنی از مواد مغذی معدنی ضروری مانند پروتئین، فیبر، کلسیم، منیزیم، فسفر، منگنز و پتاسیم است. بنابراین اگر کمبود پتاسیم دارید، گردو می‌تواند سطح پتاسیم شمارا بالا ببرد. درواقع همه این مواد معدنی برای مغز و بدن در حال رشد حیاتی هستند. به زنان باردار، مادران شیرده و کودکان مصرف منظم و روزانه گردو توصیه می‌شوند.

برای مثال منگنز موجود در گردو یک ماده معدنی مهم برای رشد، بهداشت باروری، بهبود زخم و رشد مغز است. منگنز برای حفظ سلامت متابولیسم و برای هضم و استفاده از کربوهیدرات‌های مواد غذایی که از رشد عضلات و بافت‌های بدن حمایت می‌کنند، ضروری است.

۷- گردو بهترین راه حل برای افزایش امگا-۳ در کودکان

بسیاری از کارشناسان خوردن گردو توسط بچه‌ها را به‌عنوان یک میان وعده مغذی برای تقویت مغز توصیه می‌کنند. همچنین گردو ممکن است یک درمان طبیعی برای ADHD و مشکلات دیگر مربوط به رشد باشد. ADHD  یا بیش فعالی اختلالی است که در آن پرتحرکی، بی‌توجهی و رفتارهای ناگهانی بیشتر و شدیدتری در یک کودک نسبت به کودکان دیگر وجود دارد. مطالعات متعدد نشان داده‌اند که کودکان مدرسه‌ای در صورت مصرف مکمل‌های امگا-۳ یا دریافت مقادیر قابل توجه امگا-۳ از خوراکی‌ها تمرکز بیشتر، کاهش مشکلات رفتاری و نشانه‌های مرتبط با ADHD کمتری داشتند.

با توجه به اینکه خوردن ماهی‌های دریایی به‌طور مرتب برای بسیاری از بچه‌ها سخت است، پیدا کردن راهی برای گذاشتن چند عدد گردو در وعده‌های غذایی آن‌ها روشی مناسب برای فراهم کردن طبیعی امگا-۳ در آن‌ها بوده و منجر به‌سلامت جسمی ‌و روحی آن‌ها می‌شود.

 

بهترین زمان مصرف گردو؛ چه زمانی بهتر است گردو مصرف شود؟

پیشنهاد کلی این است که گردو را صبح ها میل کنید. زیرا موجب می شود حافظه شما تقویت شود، قوای بدنی افزایش پیدا کند و مواردی دیگر از این دست. زمانی که گردو را در وعده صبحانه خود بگذارید بعد از مدتی متوجه کیفیت زندگی بالای خود می شوید. همچنین دلیلی که باعث می شود مصرف گردو برای عصرانه توصیه نشود، این است که هضم گردو در صبح ها سریعتر است و انرژی را برای کل روز فراهم می آورد.

این نکته قابل ذکر است که هیچوقت نباید گردو قبل از خواب مصرف شود. زیرا امکان دارد باعث ایجاد مشکل برای خواب شود و احساس سنگینی به شما دست بدهد. اما زمانی که گردو را در ساعات ابتدایی شب مصرف می کنید، وجود فیبر درون آن باعث می شود به مشکلات یبوست دچار نشوید و اشتهای کمتری هم برای شام داشته باشید. به صورت کلی توصیه می کنیم زمانی که هوس خوراکی های ناسالم کردید و گرسنه بودید، از گردو استفاده کنید.

خواص گردو تازه

نحوه خرید و استفاده از گردو

دو نوع معمول از گردو وجود دارد؛ گردوی انگلیسی که از کالیفرنیا می‌آید و گردوی سیاه که بومی آمریکا است. درحقیقت گردوی انگلیسی  همان گردویی است که در ایران کشت و پرورش داده می‌شود. مواد مغذی این دو نوع گردو تا حدودی باهم متفاوت است؛ به‌طوری‌که پروتئین گردوی انگلیسی کمی کمتر از پروتئین گردوی سیاه می‌باشد ولی چربی این نوع گردو بیشتر از گردوی سیاه است. بااین‌حال بازهم هردوی این گردوها انتخابی خوب به‌حساب می‌آیند.

توصیه می‌شود گردو را همراه با پوست بخرید و خودتان گردوها را پیش از استفاده بازکنید. گردو در پوست خود تازه‌تر از مغز گردو خواهد ماند. هنگام خرید مغز گردو مطمئن شوید مغز گردویی که می‌خرید سفید باشد و نه زرد. مغز گردوی زردرنگ می‌تواند نشان‌دهنده فساد گردو باشد. این موضوع به شما هشدار می‌دهد که گردوها برخی از مواد مغذی خود را از دست داده‌اند. همچنین به خاطر داشته باشید که معمولاً گردوهای ارگانیک دارای پوست قهوه‌ای تیره‌تری بوده و رنگشان بسته به میزان نور خورشیدی که به شاخه‌های در حال رشد درخت گردو تابیده است، متفاوت خواهد بود. رنگ قهوه‌ای گردو مسئله نگران‌کننده‌ای نیست و تنها باید از خرید گردوهایی اجتناب کرد که لکه‌های زرد روی آن وجود دارد.

توجه داشته باشید که این مقاله ترجمه‌ای از وب‌سایت Dr. Axe است و لذا برخی نام‌گذاری‌ها و محتویات ممکن است برای خواننده ایرانی نامأنوس باشد.

نگرانی‌هایی در ارتباط با مصرف گردو

گردو مانند تمام آجیل‌ها حاوی مقادیر پایین مواد غیرمغذی است. برای اینکه گردو را قابل‌هضم‌تر کرده و خواص بیشتری از مواد مغذی گردو دریافت کنید، می‌توانید گردوها را یک‌شب در آب خیس کنید. سپس آب آن را دور ریخته و گردوی خیسانده را مصرف نمایید. اگر دوست داشته باشید می‌توانید گردو را به‌صورت جوانه‌زده نیز میل کنید. جذب مواد معدنی گردوی جوانه‌زده افزایش می‌یابد.

گردو مانند دیگر آجیل‌های درختی باید به‌طور صحیح فرآوری و ذخیره شود تا خراب و فاسد نشود. ذخیره‌سازی در مکان‌های مرطوب و گرم باعث می‌شود که اسیدهای چرب گردو تجزیه‌شده و در برابر حشرات و هجوم بیماری‌های قارچی آسیب‌پذیر شوند. این‌ها پتانسیل رشد آفلاتوکسین‌ها رادارند که سرطان‌زا هستند. این گردوها نباید در مقادیر زیاد مصرف شوند. بنابراین اگر کپکی را روی گردوهای خود مشاهده کردید، مراقب باشید و آن‌ها را دور بریزید. در این مطلب از وب سایت هفت مغز، سعی کردیم به بررسی کامل خواص گردو بپردازیم و ارزش غذایی آن را هم ببینیم.

منبع: healthline.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • تصویر
  • SKU
  • نمره
  • قیمت
  • موجود
  • Availability
  • Add to cart
  • توضیح
  • محتوا
  • عرض
  • اندازه
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
مقایسه