ورود و عضویت
0
هیچ محصولی در سبدخرید نیست.
×
Menu

میوه های قاتل دیابت! (فواید مصرف میوه خشک برای دیابت)

هفت مغز
08 تیر 1401
میوه های قاتل دیابت
۳.۶/۵ - (۲۵ امتیاز)

آیا تا به حال چیزی درباره میوه های قاتل دیابت شنیده اید؟اگر خود شما یا اطرافیانتان به بیماری دیابت مبتلا هستید، ممکن است در مصرف بعضی میوه جات دچار مشکل شده باشید. دیابت، یکی ازبیماری های رایج دنیاست که ژنتیک و سبک زندگی افراد تاثیر بسزایی بر روی این بیماری دارد. خوردن فست فود ها و غذاهای ناسالم، عدم تحرک کافی باعث افزایش تعداد مبتلایان به این بیماری شده است. در این مقاله از سایت هفت مغز می خواهیم انواع مختلفی از میوه خشک را معرفی کنیم که خوردن مقدار معینی از آن ها در روز به بیماران دیابتی آسیب نمی رساند.

حتی بر عکس حتی به آن ها کمک می کند تا با این میوه های قاتل دیابت، بیماری خود را کنترل کنند. ممکن است برای شما هم سوال باشد که آیا قند میوه خشک کمتر است یا میوه های تازه؟ آیا مصرف توت خشک برای دیابت مضر است؟ آیا خواص میوه خشک مشابه میوه ی تازه است یا خیر؟ میوه خشک برای دیابت خوب است یا بد؟برای یافتن پاسخ سوالات خود، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

میوه های قاتل دیابت ( میوه بخورید و دیابت خود را کنترل کنید! )

میوه های مختلفی وجود دارد که به دلیل داشتن شاخص گلوکزی پایین، مصرف آن ها برای افراد دیابتی مناسب است. پرتقال، کیوی، سیب، انار، آووکادو نمونه هایی از این میوه ها هستند که مصرف آن ها به صورت تازه یا آبمیوه می تواند برای افراد دیابتی مفید باشد. اما چون افراد مبتلا به این بیماری باید در مصرف تنقلات شیرین مراعات کنند، مصرف میوه های خشک میتواند برای افراد دیابتی بسیار مفید باشد و جای شیرینیجاتی که مصرفشان برای این افراد مضر است را پر کند. بخصوص اگر بدانند این میوه خشک های خوشمزه خواص بی شماری دارند و می توانند کمک کنند که قند خونشان کنترل شود. در مقاله ای جداگانه تحت عنوان آشنایی با خواص ۹تا از بهترین میوه خشک ایران، مفصلا درباره ی میوه خشک صحبت کرده ایم. وجود این میوه های قاتل دیابت را میتوان در رژیم غذایی افراد دیابتی ضروری دانست!

میوه خشک برای دیابت

سیب خشک در رژیم غذایی افراد دیابتی

اگر بخواهیم چند نوع میوه خشک مناسب افراد دیابتی معرفی کنیم، شاید بتوان سیب را در بالاترین رتبه ها قرار داد. چون این میوه ی خوشمزه، علاوه بر اینکه در دسترس همه است،خواص بی شماری نیز دارد که قرار دادن آن در رژیم غذایی افراد دیابتی، در کنترل این بیماری موثر خواهد بود.

  • شاخص گلوکزی سیب بین ۳۰ تا ۵۰ است که شاخص پایینی در بین میوه هاست.
  • سیب خشک با ایجاد سم زدایی در بدن، به سلامت بدن کمک می کند.
  • مصرف آن، نیاز بدن به انسولین را تا ۳۵% کاهش می دهد.
  • سیب، سرشار از فیبر، ویتامینC  و آنتی اکسیدان است.

اما چگونه به عنوان یک فرد دیابتی، مصرف سیب، این پرچم دار میوه های قاتل دیابت را بهینه کنیم؟ سیب انواع مختلفی دارد که برای افراد مبتلا به دیابت نوع سبز آن بهتر است.  در مصرف نوع خشک آن نیز، هر فرد دیابتی مجاز است به اندازه ی یک سیب کوچک از سیب خشک استفاده کند. مصرف بیش از این مقدار توصیه نمی شود.

پرتقال خشک، یکی از بهترین میوه های قاتل دیابت و سرشار از ویتامین C

پرتقال خشک نیز از جمله آن میوه خشک هایی است که برای افراد دیابتی توصیه می شود. پرتقال به دلیل داشتن ویتامین C  فراوان سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. پرتقال خشک نسبت به آب پرتقال به دلیل داشتن فیبر زیاد ارزش غذایی بالاتری دارد. افراد دیابتی می توانند به اندازه ی یک پرتقال کوچک از نوع خشک شده ی آن در طول روز استفاده کنند.

آلو خشک، کنترل همزمان دیابت و یبوست!

آلو خشک یکی از میوه خشک های پر خاصیت برای افراد دیابتی است. آلو خشک هم مانند سیب می تواند نیاز بدن به انسولین را کاهش بدهد و به دلیل داشتن این ویژگی در ردیف میوه های قاتل دیابت قرار میگیرد. در کنار کاهش نیاز بدن به انسولین باعث برطرف شدن یبوست و سالم بودن دستگاه گوارشی نیز می شود. از علائم افراد دیابتی عطش بالا است که می توانند با خوردن آلو خشک تشنگی را کاهش بدهند. شما می توانید در روز حدود یک فنجان کوچک آلو خشک شده مصرف کنید.

کیوی خشک

بعضی از افراد به کیوی آلژی دارند و پس آن ممکن است دچار عوارضی مانند خارش در ناحیه ی لب ها و گلو شوند. اما اگر شما جزء آن دسته از افرادی هستید که به کیوی آلرژی ندارید، به شما توصیه میکنیم حتما از این میوه خشک خوشمزه و پرخاصیت استفاده کنید. کیوی خشک یا نوع تازه حاوی ویتامین C E و A، زردینه، پتاسیم و مقدار زیادی بتاکاروتن است و به دلیل داشتن آنتی اکسیدان و ویتامین C بالا به مبارزه با رادیکال های آزاد و تقویت سیستم ایمنی کمک می کند.

توت خشک برای دیابت خوب است یا بد؟

توت خشک برای دیابت

توت از آن نوع میوه هایی است برای افراد مبتلا به بیماری دیابت بسیار مفید است. قند موجود در توت، بعد از خشک شدن به حداقل میزان خود می‌رسد. بر اساس نظر کارشناسان تغذیه، قند موجود در توت خشک ۵۰ درصد کمتر از قند موجود در توت تازه است! شاید اغراق نباشد اگر به علت این کاهش شگفت انگیز در میزان قند، توت خشک را پادشاه  میوه های قاتل دیابت نامید. میزان قند موجود در توت خشک در مقایسه با قند سایر میوه های خشک شده نظیر موز، انجیر، آناناس و… بسیار ناچیز می‌باشد. بنابراین استفاده از توت خشک به جای قند برای افرادی که قند خون بالایی دارند، موکدا توصیه می‌شود.

قند میوه خشک، پایین تر یا بالاتر از میوه ی تازه؟

هنگامی که میوه تازه و خشک را از نظر حجم با هم مقایسه کنید، کالری و قند میوه خشک شده بیشتر خواهد بود! یعنی اگر به عنوان مثال یک فنجان انگور تازه را با یک فنجان کشمش، دقیقا از همان نوع مقایسه کنید، یک فنجان کشمش قند و کالری بیشتری دارد. اما اگر آنها را از نظر کمیت مورد بررسی قرار دهید، یعنی مثلا یک دانه انگور با یک دانه کشمش، محتوای قند و کالری تقریبا یکسان خواهد بود. یک فنجان کشمش دارای بیش از ۸۰ گرم قند است، در حالی که یک فنجان انگور تازه ۱۵ گرم یا کمتر قند دارد. یک فنجان انگور دارای ۱۰۰ کالری است، در صورتی که که یک فنجان کشمش ۴۳۴ کالری دارد!

آیا مصرف میوه خشک برای دیابت مضر است؟

درست است که فواید زیادی برای استفاده از میوه های خشک ذکر کردیم، اما باید توجه داشته باشید که میوه های خشک نیز مانند هر چیز باید در حد اعتدال مصرف شوند حتی اگر در دسته ی میوه های قاتل دیابت قرار داده باشیم! خوردن بیش از حد میوه خشک بخاطر قند موجود در آن موجب بالا رفتن قند خون می شود؛ اما اگر میزان مصرف میوه خشک در روز را کنترل کنیم نه تنها مضر نیست بلکه برای تامین بخشی از ویتامین های بدن مناسب هم است.

دیابت و انواع آن

پیش از اینکه این مقاله را به پایان برسانیم، بررسی اینکه اصلا این بیماری پر آوازه چیست نیز خالی از لطف نخواهد بود. بدن انسان برای کسب انرژی نیاز به استفاده از کربوهیدرات ها وسایر مواد غذایی دارد. پس از مصرف مواد غذایی، اگر قند خون شما بالا برود، در بدن شما هورمونی به نام انسولین منتشر میشود که میزان قند خون را کاهش داده و به حالت عادی برمیگرداند. در بیماری دیابت سلول های بدن نمی توانند از قند موجود در خون استفاده کنند؛ برای همین سبب انباشته شدن قند و بالا رفتن قند خون می شود.

دیابت نوع ۱:

عوامل ژنتیکی و محیطی در بروز این نوع دیابت دخیل هستند که باعث از بین رفتن سلول های تولید کننده ی انسولین می شود. بیشتر در کودکان و نوجوانان دیده می شود. استفاده از انسولین برای ادامه ی زندگی این بیماران ضروری است.

دیابت نوع ۲:

اختلال اصلی در دیابت نوع ۲ کاهش تولید انسولین یا مقاومت نسبت به انسولین می باشد. بیشترین زمان شروع این دیابت از سن سی سالگی به بالاست اما امروزه به دلیل سبک زندگی نامناسب، سن ابتلا به این بیماری روز به روز در حال کاهش است. کنترل مصرف قند و کربوهیدرات برای کنترل این بیماری ضروری است.

سخن پایانی:

در مقاله ی بالا به توضیحاتی پیرامون میوه های قاتل دیابت پرداختیم. و متوجه شدیم که معمولا قند میوه ی خشک با نوع تازه آن از نظر کمیت تقریبا یکسان است. البته توت خشک از این قائده مستثنی است و قند آن حدود ۵۰ درصد کمتر بوده و حتی میتوان گفت که توت خشک برای دیابت و کنترل آن یک جزء حذف نشدنی است. به طور کلی میتوان گفت که میوه خشک برای دیابت مفید است. اگر مبتلا به دیابت هستید، حتما میوه خشک، بخصوص توت خشک را در رژیم غذایی خود قرار دهید. توجه داشته باشید که اگر میوه ها درست خشک نشده باشند ممکن است آلوده به گرد و غبار و میکروب ها باشند. اگر دغدغه تمیز و بهداشتی بودن میوه های خشک را دارید میوانید با خیال راحت از سایت فروشگاه تخصصی هفت مغز خرید کنید.

 

منبع:www.medicalnewstoday.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • تصویر
  • SKU
  • نمره
  • قیمت
  • موجود
  • Availability
  • Add to cart
  • توضیح
  • محتوا
  • عرض
  • اندازه
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
مقایسه